Booking.com
floraria-magnolia bunicuta

7 idei de a schimba lumea… de pe canapea

Pe 13 noiembrie sărbătorim Ziua Mondială a Bunătății. N-ai știut despre asta? Ei bine ştii acum şi nu ai nicio scuză să lipseşti de la ”petrecere”. Am pregătit chiar și cadouri pentru tine și pentru cel mai bun om pe care îl cunoști! Moș Crăciun e mic copil pe lângă sacul meu cu daruri! Printre ele vouchere de 300 de lei de la magnolia.ro, ca să poți trimite flori oriunde în lume, produse cosmetice naturale și foarte bune de la Careless Beauty sau perne și ștergare cu motive tradiționale meșteșugite cu drag de Natallia Decor. Este simplu să primești și tu un cadou: intră la postarea de concurs de pe pagina de Facebook, citește condițiile de participare și spune-mi care este cel mai bun om pe care îl cunoști. De acolo mă ocup eu. 🙂

Toate astea pentru că, ți-am zis, astăzi este Ziua Bunătății! Te întrebi cum se sărbătoreşte bunătatea? Cum poţi face ceva concret când până acum nici măcar nu ştiai că există această sărbătoare? Întrebări excelente! Pentru a te ajuta să îţi activezi bunătatea iată 7 moduri de a salva lumea, fără să te îndepărtezi prea mult de canapea. 🙂

1. Fii bun cu tine

Nu poţi salva lumea dacă nu ai grijă, mai întâi, de propria persoană. Fă o listă cu lucrurile pe care vrei să le faci pentru tine, dar le amâni de prea mult timp și apucă-te chiar de mâine să o pui în practică. Răsfață-te, dormi mai mult, împrospăteză-ți fața cu apă de lavandă de la doamnele minunate de la Careless Beauty. Bine, asta ar însemna să te dai puțin jos de pe canapea, iar în titlul am promis că nu va fi nevoie. O altă idee faină este să intri pe futureme.org şi să îţi scrii o scrisoare. Serios, să scrii o scrisoare pentru tine din viitor. Alege-ți o dată… peste o săptămână, o lună, chiar și zece ani și site-ul îţi va trimite scrisoarea la data specificată.

2. Scrie cuiva o scrisoare de recunoştinţă

După ce ai fost drăguț cu tine, este timpul să fii și cu altcineva. O scrisoare de recunoștință poate să ţi se pară o sarcină dificilă, pentru că nimeni nu mai scrie scrisori. Hai să facem să fie uşor! Lasă stiloul și hârtia! Ia propoziția de mai jos, completează spațiile libere, apoi trimite-o unui prieten pe Facebook 🙂

“Sunt atât de bucuros (bucuroasă) că eşti ________. De fiecare dată când mă gândesc la tine simt că ________. Poate că nu ştii, dar întotdeauna am admirat la tine ___________ . M-am gândit să îţi spun asta pentru că ___________. Vreau doar să ştii că ai în mine un prieten şi că te apreciez foarte mult!
Dacă ai prins curaj poți chiar să faci o postare publică în care să spui ceva frumos, bun, despre cineva. Hashtag-ul meu de azi este #FiiBun 🙂

3. Donează ceva

Intră pe site-ul organizaţiei tale favorite şi donează nişte bani. Nu ai o organizaţie favorită? Gândeşte-te la o cauză pe care vrei să o susţii. Am, din nou, o sugestie pentru tine: sunt sigură că ai auzit de MagicHOME. Proiectul care oferă gazduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave, în apropierea unităților de tratament. Cu un sms la 8844, donezi pentru această cauză 2 euro LUNAR, cât timp vrei tu.

Îţi mai pot recomanda platforma Galantom de unde îţi poţi alege cauze diverse sau îți pot oferi câteva exemple de organizaţii pe care le cunosc: Fundaţia Pact, CeRe, Hope & Homes for Children, Free Miorița sau Fundaţia Fara.

Când ai terminat sau dacă ai sărit peste acest pas pentru că eşti în ziua de dinaintea salariului, intră pe freerice.com unde poţi să te joci dând răspunsuri la diverse întrebări de cultură generală (sunt chestiuni de bază, dar în limba engleză). Pentru fiecare răspuns corect al tău ei donează 10 boabe de orez pentru oamenii care trăiesc în zonele afectate de foamete. Un mod simplu de a oferi o porție de mâncare unei persoane pe care nici nu ai cunoscut-o. Eşti minunat!

4. Comandă flori pentru cineva

Dacă stai pe canapea citind acest blog, eşti deja pe net. În acest caz, gândeşte-te la cineva care merită un buchet de flori, de preferință cineva care rareori le şi primește. Poți face asta online, mai exact o fac cei de la Florăria Magnolia pentru tine, care livrează online oriunde în lume! Cu câteva click-uri ești deja un erou!

5. Trimite un gând bun

Din fericire, nu va trebui să ajungi foarte departe de canapea, trebuie doar să iei telefonul în mână. Scuze pentru deranj. E foarte simplu şi rapid. Alege o persoană (sau mai multe dacă vrei) şi trimite-i un mesaj care să o bucure! Iată câteva exemple:

“Mamă, eşti minunată şi te iubesc!” 

“Marius, ştiu că ai avut nişte zile grele, sper că azi eşti bine… sau măcar nu la fel de rău ca ieri.” 

”Iulia, îți mulțumesc pentru răbdarea pe care ai avut-o cu mine! Am învățat mult de la tine!”

6. Reciclează

Nici o listă care pretinde că salvează lumea nu ar fi completă fără a menţiona reciclarea. Toţi ştim că e importantă. Așa că, după ce termini de băut din cutia de suc, pune-o separat la gunoi. Ai putea chiar să îți faci canapeaua mai confortabilă, cu un mic proiect de reciclare care cere puțină îndemânare. Ce zici de reciclarea unui pulover vechi din dulap? Sigur ai unul pe care nu îl porți, dar nu te înduri să îl arunci… Află că poți să faci dintr-un pulover o față de pernă! Dacă magia asta nu e de tine, mai bine participă la concursul de pe Facebook și poți câștiga niște perne și ștergare cu motive românești de la Natallia Decor.

7. Inspiră-i și pe alții să fie buni! De exemplu cu un share al acestui articol, dacă ți-a plăcut! Eu sigur m-aș bucura 🙂 #FiiBun

 ***
Nu uita, intră pe pagina de Facebook și cu un simplu comentariu poți face un cadou celei mai bune persoane pe care o cunoști. Și abonează-te la newsletter pentru a nu rata anunțarea câștigătorilor!

Acesta este un articol scris în colaborare cu Brooke Jones, vicepreședinta Fundației The Random Acts of Kindness, o organizație care promovează Ziua Mondială a Bunătății. Eu și Brooke vă urăm Happy Kindness Day!  Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

6 Comments

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!