Târgul-festival Vinuri și Bucate Dobrogene are loc în acest weekend la Restaurantul La Liman de pe Faleza Tulcea. La eveniment pot fi degustate sute de produse locale, iar tulcenii pot participa la dezbaterile din cadrul Congresului Regional de Gastronomie și Vin. Sâmbătă și duminică intrarea este liberă
Programul începe încă de vineri seara când are loc o cină de gală pregătită de Chef Ileana Braniște asezonată cu vinuri dobrogene de la patru crame locale. Rezervările sunt deschise la restaurant. Meniul special creat pentru acest eveniment conține: șuberek, lapți și icre cu pudră de alge, supă groasă & aromată de raci, tochitură de porc cu midii, sărmăluțe de berbecuț cu tomate coapte și vânătă confiată și “dobrogeană” cu brânzeturi maturate și fructe confiate, alături de vinuri din regiune – de la Crama Histria, Crama Rasova, Domeniul Bogdan și Via Viticola Sarica Niculițel.
Seara va fi animată de cei doi organizatori ai evenimentului, amfitrionii Cosmin
Dragomir și Cezar Ioan, inițiatori ai demersurilor care au condus la instaurarea prin lege
a unei Zile naționale pentru gastronomia și vinurile din România și organizatori ai
Congresului regional de gastronomie dobrogeană.
Seria de evenimente gratuite debutează sâmbătă, de la ora 12:00, pe terasa închisă a
restaurantului, unde tulcenii sunt așteptați cu sute de produse dobrogene. Printre
expozanți se numără Mos Iosif, Brânza TU!, Doza de Fresh (sucuri naturale), Moara
Veche (băcănie), Țăranii Dobrogeni (băcănie).
Muzeul sarmalelor și colecții gastronomice dedicate peștelui și lactatelor la Vinuri și Bucate Dobrogene
În același spațiu expozițional vor putea fi admirate parte din colecții GastroArt: zeci de
ambalaje de lactate și cutii de brânză, etichete de conserve de pește sau cutii de caviar
și alte exponate, unele cu o vechime de peste 100 de ani. Tot acolo publicul poate
vedea parte din exponatele viitorului Muzeu al Sarmalelor: borcane, conserve, ambalaje
de sarmale, cărți, obiecte promoționale, reclame și timbre cu și despre sarmale din zeci
de țări de pe patru continente plus alte surprize.
La mezanin vor avea loc conferințe și dezbateri despre gastronomia locală.
Programul complet al evenimentelor (intrarea liberă în limita locurilor)
Sâmbătă 19.10.2024
12:30 deschiderea oficială participă:
Ștefan Ilie, primarul orașului Tulcea
Adrian Gemănaru, antreprenor La Liman
Cezar Ioan, publisher vinul.ro
Cosmin Dragomir, gastronom
13:30 – 14:30 conferință Turism sustenabil și în extrasezon
Ștefan Ilie, primarul orașului Tulcea
Alexandru Filip, președinte OMD Tulcea
Teodor Frolu, Muzeul Ivan Patzaichin
Moderator: Carmina Nițescu, winesday.ro
14:30 – 15:30 Vinurile Danubiano – Pontice
Valentin Ceafalău, campion mondial la degustări în orb
Alex Dona, desprevin.ro
Oana Stan, director marketing Domeniul Bogdan
Adrian Dolghin, oenolog Via Viticola
Moderator: Diana Popescu, jurnalist
15:30 – 16:30 Gastronomia locală, de la tradiție la viitor
Adriana Sohodoleanu, dr. în sociologia practicilor culinare
Ileana Braniște, chef
Matei Florin, Moara Veche
Robert Voicu, chef
Moderator Carmen Filote, jurnalist
Duminică 20:10.2024
9:45 – Tur pietonal Tulcea Istorică pentru doritori. Plecare 10:00 din fața restaurantului
La Liman
În interior, începând cu ora 10:00
Workshop Unilever – Bucătăria Viitorului, chef Robert Voicu
Workshop TeamFresh Horeca, Lucian Dragomir producător bio
Workshop Inițiere în degustarea de brânzeturi: Marian Timofti, președintele FNDA,
Nicolae Herțea, brânza TU!
Seminar: Distilatele românești, Ștefan Gogotă, La Horincie
Seminar: Producătorii locali și legumele bio, Lucian Dragomir TeamfreshHoReCa
Workshop: Pită Străbună plămădită cu copii, Matei Florin, Moara Veche
Secțiunea de comunicate de presă conține informări emise de organizatori, instituții, agenții de presă, specialiști PR, etc care își asumă veridicitatea și responsabilitatea legate de informațiile transmise. Pentru condițiile de publicare a unui comunicat pe acest site, trimiteți un email la contact@danagont.ro.
Citește în continuare povești despre călătorii, alege din mai multe articole aici.
Mă poți urmări pe Facebook, Youtube, Instagram @danagont.ro sau TikTok. Poți să te abonezi și la newsletter pentru a primi, din când în când, noutăți despre poveștile pe care le scriu.