Unde ținem poșeta când luăm masa la restaurant?

Pe cât de utilă poate fi o poșetă și pe cât de frumos poate completa o ținută, la fel de mult poate să ajungă să te pună în încurcătură când ieși la masă, la restaurant, sau când participi la un eveniment. Ce faci cu geanta atunci, unde este locul ei? În teorie răspunsurile sunt simple, în practică însă, devin mai complicate.

Un lucru e sigur: bunele maniere nu ne permit să ținem poșeta pe masă, indiferent de context sau de mărimea ei. Ce-i drept, imaginați-vă cum ar arăta, tronând pe masă, o geantă de zi în care, eventual, ai înghesuit chiar și tableta… 🙂 Nu se face. Însă regula e valabilă și pentru gențile plic.

Iată câteva scenarii posibile și ce vă sfătuiesc să faceți.
Prima opțiune, dacă e posibil, e să ne punem geanta pe un scaun liber de lângă noi. Din păcate în multe dintre restaurante spațiul e din ce în ce mai restrâns, așa că e posibil să nu avem norocul ăsta. Dacă geanta noastră (de zi sau de seară) are curea sau lanț de pus pe umăr, o putem agăța de spătarul scaunului nostru. Sunt nevoită totuși să menționez că în acest fel devine mai ușor accesibilă pentru hoți. Și o spun din proprie experiență. Dacă sunteți la un eveniment cu oameni cunoscuți (o nuntă, de exemplu), nu ar trebui să fie o problemă, dar dacă sunteți pur și simplu la cină într-un restaurant… e mai riscant. Așa că fiți cu ochii pe ea, nu o lăsați deschisă și încercați să o poziționați spre voi, nu spre exterior.

Dacă scaunul are spătarul rotund și nu putem agăța poșeta, lucrurile se complică. Pentru o geantă de zi, adică una mai mare, o variantă pe care sigur ați auzit-o este să o așezăm pe podea, lângă scaun. Nu este totuși cea mai bună alegere, personal îmi displace. În primul rând din motive de igienă, în al doilea rând pentru că e destul de neplăcut să te apleci să umbli în geantă. De asemenea trebuie să ai grijă să nu fie în drumul cuiva, să nu se împiedice cineva de ea sau să uiți chiar tu că e acolo. Că sunt împotrivă, am stabilit, dar ce alternativă există? Eu am identificat una singură: suportul, cârligul de geantă, care te ajută să o agăți de masă. Eu am primit unul cadou, e folositor, însă trebuie să îl ai mereu cu tine. În mod evident… rareori îmi amintesc să îl iau. E un accesoriu ieftin, l-am găsit chiar și cu 12 lei. Arată și se folosește așa:

 

Dacă suntem la un eveniment de seară cu o poșetă plic, situația e ceva mai simplă: locul poșetei este fie în spatele nostru, pe scaun (între spatele nostru și spătar), fie pe picioare, sub șervet. Iar dacă tinde să alunece, poate fi ”învelită” cu șervetul.

Și o ultimă idee: când sunteți la un eveniment de networking, țineți poșeta în mâna stângă, astfel încât să puteți întinde ușor mâna dreaptă.
Aștept și sugestiile voastre, unde și cum e mai elegant să ținem geanta la restaurant?4 Comments

 • Alice

  22/11/2017 at 10:23

  Daaaa, carligul de geanta a fost o descoperire pt mine mai ales ca in mult din cafenele, scaunele au spatarul rotunjit si nu am cum sa imi agat geanta. Imi place sa imi cumpar carlig de la magazinele muzeelor, de obicei sunt foarte dragute si diferite de culorile monocromatice pe care le-am gasit la preturi mult mai mari in magazine.

  Răspunde
 • Ary

  22/10/2017 at 19:20

  Ideea corectă este ca dacă mergem unde nu cunoaștem locul sa luam o poșetă mai mica care poate sta pe scaun la spate.daca cunoaștem locul ,știm cum sunt scaunele,nu contează, suportul acela este oarecum ridicol,plus ca uit de el frecvent. Cel mai enervant îmi pare când vad un domn cu poșeta partenerei .Doamnelor poseta va aparține, trebuie luata și la toaleta cu voi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!