Booking.com

TIFF STORY 2

Cât despre ”My TIFF Story 2”, după pierdere acelei jumătăţi de zi despre care am povestit, primul film la care am ajuns a fost Doctorul „Moarte” (You don’t know Jack) de Barry Levinson cu Al Pacino în rol principal.


Mare mi-a fost mirarea să constat că filmul avea exact acelaşi subiect ca al filmului belgian ”Kill me please” pe care îl văzusem cu o seară înainte şi pe care l-am lăudat aici. Deşi cred că filmul cu Al Pacino a apărut cu câteva luni înaintea celui belgian, eu văzându-l şi pe acela primul, mi se părea că sunt la un remake mai slab. Sunt absolut convinsă că dacă nu vedeam ”Kill me please” înainte de ”You don’t know Jack”, aş fi apreciat mai mult filmul cu Pacino, însă aşa, belgienii mi s-au părut mai profunzi, mai inspiraţi, mai originali, mai suprinzători. Desigur, ”You don’t know Jack” are spectacol, avocaţi, presă, ingrediente din reţetele de succes americane.

De la filmul cu Pacino, următoarea alegere a fost un film bulgăresc, al cărui actor principal era la primul său film: TILT.

(nu am găsit trailer cu traducere în engleză)

TILT este un film cu un enorm succes de box-office în Bulgaria. E un debut atât pentru regizor, cât şi pentru personajele principale, care au fost colegi de clasă la actorie. Este o poveste de dragoste, despre prietenie, despre găşti, despre emigrare, despre schimbări, una peste alta e un film destul de bun şi e primul film bulgăresc pe care îl văd.

Cam atât am reuşit să văd în a doua mea zi de TIFF. Astăzi este ultima şi sunt hotărâtă să merg la toate cele 3 filme româneşti programate: Principii de viaţă, Tatăl fantomă şi Loverboy. Dacă reuşec, în episodul de mâine.

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!