Ţeapă!

“AC/DC vin în România! “
Iniţial s-a confirmat. A apărut pe site-ul festivalului care la rândul lui a fost pentru mine o mare surpriză.

Să vă spun o mică poveste.
Aflu de festivalul ăsta întâmplător săptămâna trecută şi mă mir. Nu primisem nici un comunicat şi mai ales nu ştiam cine sunt PlayCool, firma organizatoare, alături de One Event despre care ştiam.

Le scriu, încerc să aflu mai multe şi chiar îmi cer scuze pentru că sunt atât de suspicioasă, dar … am nişte ani de când sunt în domeniu şi festivaluri de anvergura asta nu apar peste noapte.
Pun mai multe întrebări, nu mi se răspunde decât la una.

Iată răspunsul:
“Buna ziua!
Ne bucura interesul dumneavoastra legat de acest eveniment…Din pacate pentru dumneavostra nu putem sa va furnizam nicio informatie pentru moment. Politica de comunicare a companiei noastre este foarte stricta iar cand avem ceva de spus o facem prin comunicate de presa adresate intregii mass media.
In alta ordine de idei, va asiguram ca experienta internationala de peste20 de ani a grupului de firme din care facem parte sta la baza conceperii strategiei de comunicare si ne da dreptul sa spunem ca stim ce facem!
Si ca sa va raspund strict la intrebarea “E suficienta o luna si jumatate pentru promovarea si organizarea lui?”… Sunt suficiente 3 zile, nu o luna si jumatate, pentru o promovare buna si nu, nu e suficienta o luna si jumatate pentru organizare! Tocmai de aceea muncim de vreo 6 luni…Multa bafta!
Andrei POPA – PR Manager PlayCool”

Apar pentru mine alte nelămuriri: un PR Manager care nu lasă un număr de telefon de contact şi un festival care se pregăteşte în secret de 6 luni… Mă hotărăsc să aştept comunicatul de presă, era anunţat pe 15 aprilie (am cerut special să îmi fie trimis şi mie).
Între timp însă ceva mă tot frământa. Hai să mai verfic: măcar românii trecuţi acolo vor fi cu adevarat pe scenă?

Vorbesc cu Sorin Dănescu de la Viţa de Vie. Foarte drăguţ, îmi confirmă că au vorbit cu oamenii de la One Event şi că e totul ok atât cu ei cât şi cu AB4. Nu mă opresc. Sun şi la trupa Altar. Da, şi ei s-au înţeles cu One Event. Dar ce ştiţi de PlayCool? Nimic…

Şi pun în balanţă: trupele româneşti sunt contractate, One Event au mai făcut concerte măricele (deşi e cam greu de dat şi de ei), AC/DC aveau o dată parcă păstrată pentru noi în turneul care urmează, toată presa a preluat ştirea, au un PR… argumente PRO. Contra? PR-ul există numai printr-un mail, e anunţat foarte târziu şi intuiţia îmi spune că ceva e în neregulă.
Decid să nu-mi urmez intuiţia şi şterg din textul ştirii pe care l-am scris că mi se par dubioşi organizatorii. Las totuşi la ce spun sintagma “potrivit organizatorilor”, poate prea subtilă să se înţeleagă că eu încă am îndoilei.

Peste doua zile (pe 13, nu pe 15) apare pe site (nu prin comunicat) ca vin AC/DC.
Azi, târziu, văd la Realitatea TV că nu mai vin AC/DC şi că cei de la One Event sunt disperaţi că nu mai dau de partenerii lor, “profesioniştii” de la PlayCool despre care se spunea că ar fi plecat din ţară. Poate şi cu banii de bilete?

Tot mai sper să nu fie aşa!

Şi ca să închei: înainte de 2004-2005 trupele străine nu veneau în România pentru că nu existau organizatori serioşi. Pentru că auziseră de ţepe şi oameni incapabili. Câţiva au reuşit să repare imaginea asta şi să puna România pe lista locurilor sigure şi posibile pentru concerte. Eu îi apreciez foarte mult pentru asta. La fel de mult îi detest pe cei care au rămas la ţepe…

3 Comments

 • bobo

  17/04/2009 at 21:18

  of Dana, eu puteam fi sigura de chestia asta, doar traim in Romania de ceva timp, nu? oricum, data viitoare cand il mai suni pe Sorin, saluta-l din partea mea!

  Răspunde
 • Dana

  15/04/2009 at 22:06

  Da, Mihai, sa vedem daca se va ajunge in justitie.

  Cineva ar trebui sa ii dea in judecata pentru asta. Cine?

  Eu sunt revoltata pentru ca astfel de chestii ne trag inapoi. Dar sper totusi sa nu mai conteze atat de mult, pentru ca, Slava Domnului, sunt cazuri izolate.

  Răspunde

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!