Booking.com
ion nedelcu pictura cu vin 4

Pictură cu vin. Ion Nedelcu și uimitoarele sale tablouri

”Vinul este un liant între oameni, el are o poveste în el”, spune Ion Nedelcu. Artistul care îți demonstrează că poți să iubești vinul și dacă nu ai gustat o picătură în viața ta. Ion Nedelcu pictează cu vin, iar tablourile lui sunt uimitoare. În locul acuarelelor, pictorul folosește  eșantioane de vin.

Ned, cum îi place să i se spună, este și scenograf. A realizat decoruri și costume pentru ”Operațiunea Monstrul”, ”Iancu Jianu Haiducul”, ”Liceenii”, ”Declarație de dragoste” sau ”Extemporal la dirigenție”. Iar în domeniul artelor plastice pictează în ulei, realizează pictură murală, fresce, colaj sau grafică.

L-am descoperit în urmă cu patru ani și m-a fascinat. Coincidența face că am încercat recent să iau legătura cu dânsul, dar Universul a avut alte planuri: tocmai l-am revăzut fugitiv la un show tv de talente. M-am gândit că merită să înțelegeți mai bine munca lui.

Povestea începe de la picătura de zaibăr pe care o mai vărsa tatăl lui – viticultor din Drăgășani – pe masă. Dar trece prin SUA și se întoarce în România… Iată istorisirea lui, de la Bonton.

Îţi recomand să citeşti şi Roja Dove – De ce iubim parfumurile  sau Muzeul Recordurilor Românești, dar şi să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de bonton.

Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!