Booking.com
O poveste made in Romania: Maison ChouChou

O poveste Made in Romania | Maison ChouChou

Ca să păstrez tradiția, mă pregăteam anul acesta să scriu un articol cu idei de cadouri. L-am abandonat, pentru că au apărut alte lucruri urgente și importante. Apoi a mai apărut ceva: am cunoscut-o pe Alexandra Andriescu, fata din spatele brand-ului Maison ChouChou. Și am realizat brusc cât de puțin ne gândim atunci când cumpărăm ceva, la ce poveste e în spatele acelui lucru. Așa că m-am hotărât să scriu doar despre ea.

O poveste made in Romania: Maison ChouChou Alexandra Andriescu în două dintre creațiile sale: Cecile Coat și Paris Coat

Alexandra are puțin peste 30 de ani. A terminat artele plastice la Iași și la Rennes, în Franța, unde a locuit 8 ani și unde a fost chiar profesoară la colegiu. Este unul dintre acei tineri educați care se încăpățânează să reușească acasă în pofida tuturor obstacolelor. Este una dintre acele românce cu ambiție, determinare, pricepere și curaj. Pune mâna pe foarfecă să croiască atunci când nu găsește ajutor, joacă rolul modelului pentru a pune hainele făcute de ea în valoare, își conduce afacerea cu mână de fier și în același timp rămâne un suflet de artist și o mamă dedicată. Creațiile ei au fost purtate chiar și de Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, lucru care i-a adus Alexandrei un pic de faimă. Dar ea a rămas la fel de modestă și muncește la fel de mult. Pentru că este un om care nu a primit nimic pe tavă, pentru că știe că succesul înseamnă cât de bun ești mâine, nu doar astăzi și pentru că este unul dintre tinerii aceia de bun-simț, deștepți și neobosiți care nu s-au dat încă bătuți în România.

Și chiar dacă povestea – mult mai lungă decât cea pe care o aflați aici – și calitățile ei ar fi suficiente să vă facă deja curioși să vedeți ce iese din mâna ei, nu acesta e singurul meu argument. Alexandra creează haine elegante, chic, la prețuri mai mult decât corecte. Le face în România, unde plătește taxe și unde creează locuri de muncă. E un lucru de luat în seamă atunci când alegeți să cumpărați un produs.

Pentru că e sezonul lor, eu am ales două paltoane de la Maison ChouChou. Sunt într-un stil clasic, parizian, pe care îl iubesc.

O poveste made in Romania: Maison ChouChou Paltonul roz pe care, deși nu l-am văzut pe site, Alexandra l-a adus la un târg de Crăciun | foto: Ana Georgescu
O poveste made in Romania: Maison ChouChou Favoritul meu, Capucine Coat în varianta verde. | foto: Ana Georgescu
O poveste made in Romania: Maison ChouChou Chic și călduros, paltonul verde este din lână. | foto: Ana Georgescu

V-aș fi spus mai multe despre cum și ce se poartă. Însă voi știți prea bine, eu scriu despre oameni, locuri și povești. Iar dincolo de modă, aceasta este o poveste pe care sper să nu o uitați. Și data viitoare când veți căuta un palton elegant sau o rochie chic, să știți că, undeva la Iași, în România, o fată tânără, ambițioasă și talentată face hăinuțe grozave și a pariat totul pe munca ei.

Acest articol este realizat în colaborare cu Maison Chouchou.
Toate colaborările de pe danagont.ro sunt selectate pentru a corespunde cu rigorile, preferințele și valorile în care cred.

Îți recomand să citești și 7 sfaturi despre cum să folosești umbrela elegant sau interviul cu unul dintre cei mai mari parfumieri ai lumii, dar şi să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de bonton.

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

3 Comments

 • Ela

  25/12/2017 at 02:36

  Ce frumoase sunt ambele paltoane, si croiala si culorile! Mi-au luat ochii in shop si Sandrine Jacket, La Mariniere Dress, Canelle Coat.. Chiar grozave hainutele si talentata Alexandra

  Răspunde
 • Alice

  20/12/2017 at 11:15

  Buna ziua,

  Paltoanele sunt superbe. Am intrat pe site, insa e in germana, si nu reusesc sa imi dau seama daca exista si un magazin fizic, sau se comanda doar on-line.
  Mi-ar placea sa probez inainte de a cumpara.

  Multumesc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!