Booking.com
tinute balul bucurestiului interbelic miluta flueras 23

Moda anilor ’20, la Balul Bucureștiului Interbelic

Pare un clișeu să spui că la Balul Bucureștiului Interbelic te simți ca și când ai călători în timp. Dar pur și simplu nimic nu descrie mai bine sentimentul și cred că niciun invitat nu m-ar contrazice. Este singura ocazie de a vedea câteva sute de bucureșteni îmbrăcați în ținute inspirate din moda anilor ’20, într-un decor interbelic autentic (Sala Bizantină a Cercului Militar Național). Ediția din acest an a fost cea mai animată dintre cele la care am participat, iar strădania invitaților în legătură cu vestimentația a fost remarcabilă. De data aceasta eu îi mulțumesc pentru ajutor Dianei Costache, omul din spatele Dystyle.ro, pasionată de ținute retro pe care le găsiți și pe site-ul ei.

Dana Gonț | Foto Miluță Flueraș

Sigur, filme ca Marele Gatsby și multe reinterpretări ale ținutelor din acea perioadă au făcut să ne îndepărtăm puțin de adevărata modă a vremii, iar dacă ținem neapărat să fim riguroși nu e deloc ușor să găsim hainele potrivite.

Dar, dacă admitem că putem aduce și ceva din prezent în moda acelor timpuri, vă invit să admirați câteva dintre cele mai reușite ținute, în stilul anilor ’20, pe care le-am remarcat la Balul Bucureștiului Interbelic 2017. Le mulțumesc fotografilor Miluță Flueraș și Roza Zah!

Arina Gheorghiță, Raluca Dumitrescu și Nae Alexandru | Foto: Miluță Flueraș

Foto: Miluță Flueraș

Foto: Miluță Flueraș

Foto: Miluță Flueraș

 

foto: RoZa Zah

foto: RoZa Zah

foto: RoZa Zah

În mijloc Raluca Partenie, colecționară de pălării vechi, într-o ținută autentică din anii ’20  | foto: RoZa Zah

 

foto: RoZa Zah

Anca Cruceru, senzația serii, într-o ținută autentică realizată împreună cu singura autoare a unei istorii a costumului din România, profesoara și colecționara Adina Nanu | foto: RoZa Zah și Arina Gheorghiță

Balul Bucureștiului Interbelic se vede și duminică, de la ora 17:30, la Bonton, pe Digi24!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!