Booking.com

Mick Jagger, Dave Stewart, Joss Stone, A.R. Rahman, Damian Marley

Mick Jagger a facut echipa cu Dave Stewart, fondatorul grupului Eurythmics, cantareata de muzica soul, Joss Stone, compozitorul coloanei sonore a filmului Slumdog Millionaire, A.R. Rahman si star-ul muzicii reggae Damian Marley pentru a forma proiectul SuperHeavy. Acest line-up divers a inregistrat impreuna in diverse studiouri din intreaga lume, majoritatea pieselor acestui proiect fiind insa realizate in trei saptamani in Los Angeles, la inceputul acestui an. Albumul va fi lansat in septembrie, iar printre piese se va numara si primul single, Miracle Worker, alaturi de ‘One Day One Night’, ‘Energy’, ‘Unbelievable,’ ‘SuperHeavy,’ I Can’t Take It No More,’ ‘You’re Never Gonna Change’ si ‘I Don’t Mind.’

Videoclipul pentru piesa Miracle Worker ii va include pe Jagger, Stewart, Marley, Stone si Rahman.

Nu este de mirare ca referindu-se la SuperHeavy, Stewart il descrie ca „un experiment nebun de tipul alchimiei”. Unind talentul unuia dintre cei mai renumiti „front-men”-i ai tuturor timpurilor, cu un compozitor indian castigator a doua Premii Oscar, o super voce a genului soul, un star reggae, castigator al trei premii Grammy si unul dintre cei mai apreciati producatori din lume, rezultatul este unul exploziv care nu poate fi sub niciun fel alocat unui anume gen.

SuperHeavy a luat nastere dupa ce Stewart si Jagger au inceput sa se gandeasca la cum ar suna o trupa formata din muzicieni ce apartin unor genuri diferite. Jagger a explicat: „Dave si-a dorit foarte tare sa faca un album cu alt tip de muzicieni, cu alte cuvinte, cu artisti ce vin din lumi diferite. In loc ca toti cei implicati sa fie reprezentanti ai genului rock, sau poate blues, sau orice alt gen, el a vrut sa stranga laolalta cat mai multe genuri cu putinta. I-am zis ca imi place ideea, insa nu m-am gandit ca ar putea functiona cu adevarat”.

Insa la scurt timp dupa Jagger se afla in studio alaturi de Stewart si Joss Stone, cei trei colaborand in trecut si la coloana sonora a filmului Alfie, din 2004. Stewart spune ca Stone a fost „alegerea potrivita pentru noi. Este o cantareata incredibila si un spirit pe masura”. Echipa de vis a lui Stewart si Jagger a prins si mai mult contur atunci cand au fost inspirati sa il aduca in peisaj pe Damian Marley. Stewart a declarat: „Ne-am dorit intotdeauna un muzician jamaican pentru ca eu si Mick suntem inebuniti dupa Jamaica si muzica de acolo”. Stewart a mai colaborat cu legendarul jimmy Cliff, in timp ce Mick a inregistrat un duet cu Peter Tosh de la The Wailers, piesa celor de la Temptations, „Don’t Look Back”.

„Ascultam o groaza de muzica si de-odata ni s-a aprins becul si ne-am gandit la Damian Marley”. Jagger a fost mereu un fan al colaborarii realizate de Marley cu rapper-ul american Nas, admirand puterea sa ca textier, precum si atractia acestuia pentru experimente si spiritul colaborator. Marley a adus cu el si echipa sa, basistul si compozitorul Shiah Coore si tobosarul Courtney Diedrick, in timp ce Stewart a facut cunostinta trupei cu colaboratoarea sa Ann Marie Calhoun, o violonista rock care a mai colaborat in trecut cu cei de la Foo Fighters.

Pentru ca au inregistrat in Los Angeles, trupa s-a intalnit inevitabil cu legendarul compzitor indian, A.R. Rahman, sosit in Orasul Ingerilor dupa gloria obtinuta la Oscaruri cu Slumdog Millionaire. Jagger spune: „Nu stiam ce muzica vom face, nu stiam daca o sa iasa ceva bun, insa speram sa ne distram”. Au fost incantati sa li se alature si Rahman, declara Stewart. „A adus cu el atatea cunostinte muzicale, melodie, ritmuri dintr-o cultura complet diferita”.

In ciuda trecutului diferit al fiecaruia, au relationat imediat si s-au pus pe treaba scriind douazeci si doua de melodii in primele sase zile. Stone a fost incantata de rezultate, „Asta e tot ce ai nevoie, acesti oameni plini de idei care sunt excelenti in domeniul lor de activitate, pune-i la un loc si vezi ce iese. Este de-a dreptul neasteptat, este coplesitor”, se entuziasmeaza ea. La fel s-a entuziasmat si Rahman, „In prima zi, eram destul de confuz, ‚Ce fac? Care este rolul meu?’ si apoi incet-incet am inceput sa scriem impreuna si a fost minunat. Mi-am adus aminte de vremurile din liceu cand cantam intr-o formatie rock, dar de data asta era un adevarata!”.

Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!