Booking.com
Avem o cărămidă, ne mai trebuie teatrul! dana gont chris simion teatru grivita 53

Avem o cărămidă, ne mai trebuie teatrul!

Eu vă întreb simplu și direct: vreți să construim un teatru împreună? Ideea nu îmi aparține, dar m-a cucerit.Iar pentru asta am decis să îmi ”donez” ziua de naștere! Nu sunt sigură cine ar primi o zi de naștere pe 13, care anul acesta cade și într-o marți :), dar iată despre ce este vorba.

Pe 13 iunie este ziua mea. Împlinesc… 30 şi ceva 🙂

Anul acesta, în loc de cadouri vreau să strâng cărămizi pentru un proiect care m-a cucerit prin îndrăzneală, idealism şi dăruire: primul teatru construit împreună. Este vorba despre iniţiativa regizoarei Chris Simion: Griviţa 53. Pe scurt Chris a vândut o casă moştenită de la bunica ei, a cumpărat un teren pe Calea Griviţei, la numărul 53, şi acum strânge fonduri pentru a construi un teatru de la 0, un teatru al oamenilor. Românii au construit (de două ori chiar) Ateneul Român din donaţii. Este poate timpul şi pentru primul teatru pe care să îl ridicăm împreună. Un teatru care construieşte, de fapt, o comunitate.
Știu că sunt multe nevoi în România, unele mult mai urgente. Sunt, atât cât pot, implicată și în alte cauze. Și cred că cel mai important e ca fiecare să facem ceva pentru o cauză de care ne pasă cu adevărat. Din păcate noi, oamenii, deseori ajungem să reușim mai mult decât instituțiile statului. Pentru că noi înțelegem că nu poți trăi fără sănătate, cum nu poți trăi fără un aer curat sau fără cultură. Și atunci toate devin importante.  Eu cred că nu ar trebui să fim nevoiți să alegem între o nevoie sau alta, ar trebui ca toate să primescă atenție din partea celor care gestionează bugetul acestei țări.
Pentru că sunt o visătoare, ca şi Chris Simion, m-am agăţat de visul ei. Şi sper să pot pune și eu, cu ajutorul vostru, măcar o fereastră la teatrul acesta.

Aşa că, dacă ai vrea să îmi faci un cadou de ziua mea (şi încă o vreme după aceea), te rog donează aici, ”cadoul” meu pentru Griviţa 53.
http://grivita53.galantom.ro/danagont

Nu doar banii sunt cei care contează, poți ajuta și dacă  dai mesajul acesta mai departe pe Facebook, printre prieteni…

Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere, pentru ceva în care crezi, pe galantom.ro.

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!