6-cescute

Cadouri potrivite pentru orice ocazie

Sunt cel puțin două situații care îți pot da bătăi de cap atunci când trebuie să alegi un cadou: când nu prea știi ce îi place persoanei respective sau, din contră, când i-ai făcut multe daruri și ai cam epuizat ideile. Exista câteva cadouri care nu se demodează niciodată, dar și unele idei moderne și inedite care te pot salva când nu ai inspirație. Iar a ajunge la ele e din ce în ce mai simplu… în general, la un click distanță.

#1. Cred că atunci când ai un buget limitat și totuși vrei să faci un cadou memorabil, cea mai bună idee e ceva personalizat. O cană gravată, un tablou personalizat, un tricou cu un mesaj frumos, sau un calendar personalizat.

Îl puteți oferi unui prieten apropiat, iubitei, iubitului și vă dau o idee de care am beneficiat și eu cândva: alegeți câte o fotografie care să fie făcută chiar în luna pe care o reprezintă. Sau fotografii cu o ființă dragă a acelei persoane: pentru o mămică ar utea fi fain ca pozele calendarului să fie cu copilul ei. Eu, de exemplu, aș vrea să îmi fac un calendar cu Missy (dacă nu știți cine e Missy, puteți să citiți aici 🙂 ). Vă zic, efectul e WOW!

#2. Mai țineți minte cântecelul ”E ziua ta, mămico”? Sunt niște versuri acolo care spun: ”Am vrut să-ți culeg o floare, Un mic ghiocel frumos, Dar până la urmă moare. Și cui îi va fi de folos?”. Cam așa e cu buchetele de flori, deși eu cred că un buchet de flori e întotdeauna o idee bună. Iar acum există variante extrem de simple de a trimite flori de pe canapea. Vă dau eu trei: Magnolia, Floria sau Maisondor. Dar să revenim la cadouri ceva mai diferite. O idee foarte bună mi se pare o floare care nici nu se ofilește, nici nu are nevoie de îngrijiri speciale: trandafirii criogenați! Li se mai spune și trandafiri nemuritori pentru că țin cam… 25 de ani.

 

Prețul lor variază în funcție de aranjament și numărul trandafirilor, dar nu este deloc un cadou  ieftin.
#3. Am o colegă talentată, Monica Rădulescu, care este inventatoarea BonBons-urilor. Niște mărgele care scot orice ținută din anonimat și care arată ca bomboanele din copilărie. 

bon-bons

Prețul lor este de aproximativ 145 de lei (fără pisică!) și există atât de multe culori și combinații posibile încât puteți considera că purtați un unicat.

#4. Cafeaua și ceaiul sunt niște cadouri care pe mine mă scot din orice încurcătură. Ce înseamnă o cafea bună sau care sunt cele mai importante sortimente de ceai, găsiți deja pe blog. Este bine să aveți o idee înainte de a alege. Cafeaua adevărată nu este ieftină, dar dacă vorbim de un cadou tocmai asta e ideea, să oferim ceva de bună calitate.

Găsiți aici mai multe sortimente din care vă puteți alege, vă recomand cafeaua de origine sau cea premium. Ultima pe care eu am încercat-o cu succes este Columbia Supremo.

#5. Următoarea idee bună, după ceai și cafea, este ciocolata. Ca și cafeaua, cea cu adevărat bună nu are foarte mare legătură cu ce găsim la promoție în supermarket. Personal îmi place să le dăruiesc pe cele de la Comptoir de Mathilde, pe care le găsiți la Cărturești. Însă există multe alte alte varinate chic.

 

 

#6. Chiar dacă în ultimul timp nu am reușit să mai citesc, eu tot mă bucur de câte ori primesc o carte. E adevărat că e indicat să știi ceva despre gusturile persoanei căreia îi faci un asemenea cadou, mai ales dacă îi place să citească.

book-1769228_1920

Dacă ar fi să recomand rapid trei cărți care să nu fie foarte grele și să se potrivească mai multor categorii de oameni, aș zice: Istoria Iubirii (Nicole Krauss), aproape orice carte a lui Milan Kundera, dar în special Insuportabila ușurătate a ființei și  Saga Reginelor (Jean de Cars). Dar posibilitățile sunt infinite. Găsiți foarte des reduceri la Cărturești și puteți comanda online multe titluri bune. La capitolul cărți, în funcție de destinatarul cadoului și de buget, o idee bună mi se pare și alegerea unui Audiobook, dați un search pe elefant.ro. Iar rarități editoriale, dar cu un buget generos, găsiți la Editura Paideia.

#7. Dacă banii nu sunt cea mai mare problemă, ci doar inspirația, o călătorie mi se pare una dintre cele mai frumoase idei de cadou.

Wien, Ringstrasse, Rathaus, Adventmarkt, Adventzauber

Unul dintre marile mele regrete este că nu am i-am lăsat niciodată mamei sub bradul de Crăciun un bilet de avion pentru noi două. Mama nu a apucat să călătorească și nu ar fi plecat niciodată singură. Am crezut atunci că avem tot timpul să facem asta și cred că am ratat nu doar ocazia de a-i face o imensă bucurie, dar și ocazia de a petrece unele dintre cele mai frumoase momente împreună. Este, desigur, doar perspectiva mea. Despre unele dintre cele mai frumoase orașe în care am fost eu puteți citi pe blog.

În cazul multora dintre voi, cel mai frumos cadou ar fi pur și simplu să fiți lângă familie. Nimic mai mult. Aveți grijă de voi și de cei dragi!

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Lasă un răspuns