Hai la Tohani, la cules de vie! Vinul, muzica și voia bună sunt din partea casei!

Te invit la cules de vie! Mustul, vinul, muzica și voia bună sunt din partea casei! Casei Tohani.

Scapă pentru câteva ore de agitația orașului și descoperă fascinanta vie de la Tohani, întinsă pe șapte dealuri însorite într-una dintre cele mai frumoase zone viticole din România: Dealu Mare. Sunt sigură că nu vei regreta, pentru că am testat personal atmosfera. 🙂
Așa că î
ți ofer o invitație dublă la cea de-a doua ediție MAUVE – Tohani Wine Experience II. Jazz Edition. Pe 21 septembrie 2018, chiar în inima viei de la Tohani, vor fi degustări de vin, concerte de jazz, concursuri de cules și fotografie. O seară autentică de toamnă în mijlocul podgoriei, cu vinuri bune și must proaspăt, un apus de soare memorabil, foc de tabără și voie bună. 

Cerul înstelat de la Tohani, surprins de Alexndru Nicușor Matei


Sunetul viei va fi acompaniat în ritmuri de jazz de
Cristina Radu Quartet și Irina Sârbu Band, dar e și loc de after-party cu DJ. Transportul din București este inclus! Autocarele MAUVE vor pleca de la Piața Victoriei în intervalul orar 16.00 – 17.00, întoarcerea urmând să aibă loc în același loc după miezul nopții.
Dacă îți dorești să participi, lasă un comentariu aici – să nu fie anonim, să îți pot scrie! 🙂 – până marți, 18 septembrie 2018, și împarte cu noi cea mai frumoasă amintire pe care o ai despre vin sau vie! Dă un share pe Facebook, să afle și prietenii! Pot participa și ei la concurs sau își pot cumpăra bilete care se găsesc pe Eventim.
Câștigătorul va fi anunțat miercuri pe pagina mea de Facebook, nu uita să o urmărești!

Între timp, ca să fie așteptarea mai ușoară, te invit să îl descoperi pe Ion Nedelcu, artistul care pictează cu vin sau să citești despre cea mai mare colecție de tirbușoane din lume, care este în România, dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești.

33 Comments

  • Gabriela Obeada

    18/09/2018 at 21:18

    Mi-aduc aminte vag de singura data cand am fost la cules de vie impreuna cu tatal meu. L-am ajutat pret de aproape un ceas, dupa care m-am lasat ispitita de frumusetea acelei dimineti si am luat-o la goana printre randurile de struguri care se intindeau pe cateva hectare. Mirosea a rod bogat, a viata dulce. Asta mi-a ramas intiparit in memoria olfactiva: dulcele. Poate era o amintire din viitorul care urma dupa o zi/doua de truda: mustul. Vai, cat il asteptam!!! Dar mereu primeam cate putin, desi as fi baut o sticla intreaga deodata. Acum, insa, sunt o impatimita a vinului alb. 🙂

    Răspunde
  • Silvia

    17/09/2018 at 14:57

    Amintiri de la culesul viei:

    Aromele puternice si inconfundabile ale strugurilor negri nealtoiti
    Culesul de vie de la Niculitel la inceputul anului doi de facultate, cand am primit un cutit si un cos si o norma de indeplinit.
    Daca ti-era foame sau sete taiai un ciorchine de ceasla , suflai praful care se ridica , ca un norisor si … gata.
    Serile ne adunam in fata baracilor ridicate din pamant ( ale armatei )unde eram cazati si mergeam la carciuma din sat .
    Pe drumul catre carciuma si inapoi am invatat cantecele studentiei : Cavaleri ai mesei rotunde , hai sa bem ,fiindca vinu-i bun..,
    Hei , hei , Soliman pasa…, Stefan cel mare , in lupta ,la Soci….
    Culesul viei in zilele noastre… cumparam cateva ladite de ceasla de la „blonda ” de la magazin si producem must la borcan, eu si nepotul meu Radu.
    Mi-ar placea sa particip la concurs si la acest eveniment.
    Mi se pare o initiativa care merita felicitari.

    Răspunde
  • Veronica

    17/09/2018 at 12:46

    Vița de vie este legată de toate vacanțele de vară pe care le-am petrecut la bunica. Aceasta creștea de la poartă până la intrarea în casă; vara ținea răcoare, iar toamna ne dădea cel mai bun must. Aveam și struguri albi, și struguri negri, n-aș putea alege dintre cele două soiuri pentru că fiecare avea gustul său unic. 🙂 Mulțumesc pentru această madlenă, Dana!

    Răspunde
  • Ioana Dumitru

    17/09/2018 at 10:59

    Pentru mine vinul e personal. De fiecare dată când merg acasă, la părinți, ei mă așteaptă cu un pahar de vin alb, făcut de tata – am marele noroc să nu fie încă o amintire :). De cele mai multe ori ajung târziu în noapte, de fiecare dată îi găsesc la masă, cu 3 pahare. Vinul meu e vinul roșu, dar vinul lui este în continuare cel mai bun vin alb pe care l-am băut vreodată.

    Răspunde
  • Adi Lazar

    17/09/2018 at 10:27

    Am experiente frumoase referitor la vie, in fiecare an, deoarece parintii mai au vie la Macin in fiecare toamna merg si ii ajut la cules. Zona este foarte frumoasa. De pe dealul unde se afla via se vede Dunarea, Galati, Braila si bineinteles Macin.

    Răspunde
  • Radu Bogdan

    17/09/2018 at 09:06

    Ce mult am vrea să transmitem și copiilor noștri toate aceste lucruri care vor crea amintiri frumoase pentru mai târziu. Vă urmărim cu drag.

    Răspunde
  • Lara Grum

    17/09/2018 at 02:05

    Gamoaie, corb, zaibar, terasa – inca abunda in amintirile tomnatice ale copilariei petrecute langa Alexandria. Savori autentice rurale mi-au amprentat irevocabil papilele gustative si-mi dainuie gingaș in suflet. Mergeam impreuna cu bunicii sa culegem via de la deal, dupa ce, in prealabil, butoaiele fusesera minutios pregatite sa primeasca licoarea unei vite roditoare. Si forfota acelei zile memorable de-abia incepea. Oameni in carute, cu galeti si cosuri de rachita, porneau la unison spre podgoriile de la marginea satului. Copil fiind, la culesul propriu-zis nu participam cu prea mare sarg. Imi placea insa la nebunie sa aduc mancarea de pranz cu sareta lui nea Ilie. O incantare pe doua roti! Iar momentul de ragaz de la amiaz era de mare bucurie. Veselia continua si seara in curte. Desi la stors ramaneau mai putini oameni, povestile lor haioase inmuiau sunetul strugurilor zdrobiti in jgheaburi sub greutatea cizmelor de cauciuc. Ma fascina mustul tasnind prin panza sacilor tesuta iarna de bunica. Astazi, doar cativa butasi de vie se mai incapataneaza sa rodeasca in fata casei, in amintirea bunicilor si pentru un must de weekend.

    Răspunde
  • Dumitrescu Doina

    16/09/2018 at 22:56

    Cu ce s-ar putea compara imensitatea ordonata a unei podgorii? Și impresia imediata de bogăție ,de plenitudine a naturii? Și veselia pe care o simți în modul cel mai firesc….
    Mi-ar plăcea foarte mult sa merg și eu acolo.

    Răspunde
  • Iancu Fanel

    16/09/2018 at 22:46

    Din nou ne surprindeți plăcut cu această idee de promovare a tradițiilor! Vinurile românești merită mai multă atenție.Zonele cu tradiție trebuie promovate, pentru a fi cunoscute în lume.Mulțumesc!

    Răspunde
  • Andreea Calinescu

    16/09/2018 at 21:58

    Mi-ar placea sa evadez pentru cateva ore din agitatia orasului si sa vizitez impreuna cu sotul meu o zona asa frumoasa si linistitoare. Multumim, Dana Gont!

    Răspunde
  • Balanica Niko

    16/09/2018 at 20:59

    Amintiri foarte frumoase din copilaria mea de la culesul viei, parca vad cum primeam o foarfeca sa tai cu grija ciorchinii de struguri, cum se ocupa bunicul meu de must si de vin!…Imi doresc de ceva timp sa retraiesc aceasta atmosfera frumoasa, vizitand o podgorie,impreuna cu sotul meu! Felicitari Dana Gont pentru tot ce faci!

    Răspunde
  • Ghită Răzvan

    16/09/2018 at 20:38

    Cea mai frumoasă amintire a început in 1986 și încă o trăiesc, născut, crescut și privilegiat că am făcut parte din poveste. Locurile copilăriei mele și acum a copiilor mei sunt minunate. Tohani a fost, este și va rămâne un loc cu istorie și vin bun.

    Răspunde
  • Flore Daniel

    16/09/2018 at 18:33

    De mic copil m-am nascut,am crescut,traiesc si ” ma hranesc” cu dorinta de a afla cat mai multe despre vin si vita de vie. Ma leaga amintiri frumoase de acea perioada a copilariei,amintiri de nepretuit si as vrea sa le mai traiesc o data. Era o atmosfera de vis desprinsa parca din tablourile lui Grigorescu. Era veselie,toata lumea putea sa dea o mana de ajutor. Ce mare greutate sa rupi strugurii,si sa-i arunci in galeata.”Vezi sa nu ii scuturi boabele pe jos,spuneau oamenii mai in varsta”si sa nu rupi prea tare din coarda”

    Răspunde
  • Mirela Buzarin

    16/09/2018 at 17:12

    Sună extraordinar . Mi-ar plăcea să particip, mai ales că în zona Tohani mergeam la cules de struguri cu școala, undeva prin 1987

    Răspunde
  • Georgeta Oprea

    16/09/2018 at 12:29

    Cele mai frumoase amintiri despre vin si vie sunt cele in care am avut bucatica noastra de vie si am facut noi must si vinul nostru. Prima bucurie dupa culesul viei era prepararea mustului urmata apoi de cea a prepararii vinului dar satisfactia cea mai mare era iarna atunci cand beam o cana de vin fiert neaparat cu scortisoara, facut de noi, la gura sobei.

    Răspunde
  • Aurelian Nica

    16/09/2018 at 12:03

    Frumoasa zona. Suna tentant, mai ales ca e pe 21 septembrie 🙂
    Cele mai frumoase amintiri legate de vie si vin sunt cele de acum 4 ani, cand am fost in Provence. Am vizitat podgorii si crame si chiar am locuit la una din ele.
    Cel mai mult mi-a placut la Chateau la Canorgue, aproape de Bonnieux, locul in care s-a filmat A GOOD YEAR.

    Răspunde
  • Marcela Vingarzan

    16/09/2018 at 11:10

    Foarte frumoasa initiativa! M-as bucura sa particip la eveniment impreuna cu sotul meu❤
    O amintire draga sufletului meu dateaza din 1997, cand aveam doar 5 ani si eram fascinata de pipa cu robinet atasata butoiului de lemn din pivnita bunicilor.Am ales o cana, am umplut-o cu vin si ceea ce a urmat e de la sine inteles….un somn pufos

    Răspunde
      • Anonim

        18/09/2018 at 13:13

        M-am născut ,crescut și învățat la poalele Tohanilor,in Mizil.Practicile , cu ncepand de la clasa a cincea,până în clasa a douăsprezecea ,le-am făcut la Tohani,la culesul viilor.Ne adunam la școală și acolo veneau camioanele care ne luau și ne duceau în vie.Eram însoțiți de profesori.Primeam coșuri(sau tarne)și câte doi pe rand începeam culesul.Cantam ,povesteam,era veselie,dar ne și întreceam la cules.Chiar nu mi se părea greu!

        Răspunde
  • Salajan Lacrimioara

    16/09/2018 at 09:45

    Articol inconfundabil marca Dana Gont. Am radacini in zona desi locuiesc la Cluj.Ador vita de vie, mustul, culesul strugurior, vinul, adica tot ceea ce se tese in jurul acestei activitati care se desfasoara in SEPTEMBRIE.luna mea draga.

    Răspunde
  • Matei Gabriela

    16/09/2018 at 09:09

    Vreau sa particip impreuna cu fetita mea. Va fi o experienta frumoasa pentru noi. Tohani este brandul de vin pe care il ador/consum cel mai mult.

    Răspunde

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!