Fade to Black

Amy Winehouse a fost găsită moartă în această după-amiază în locuinţa ei din Londra. Cauzele decesului cântăreţei de 27 de ani sunt încă necunoscute, cazul fiind încă anchetat. Se speculează că ar fi vorba de o supradoză.
Ultima ei apariţie publică a avut loc cu câteva zile în urmă, la concertul finei sale, Dionne Bromfield, la festivalul iTunes. A refuzat să cânte, însă a dansat pe scenă şi a rugat publicul să cumpere albumul lui Dionne.

De curând şi-a anulat turneul european (urma să cânte şi în România pe 15 august) după o performanţă dezastruoasă pe scena de la Belgrad, când nu a reuşit să cânte melodiile şi părea dezorientată.

Amy Winehouse s-a născut la 14 septembrie 1983 în cartierul Enfield din Londra. La vârsta de zece ani, a cântat într-o formaţie de rap numită Sweet-n-Sour, un proiect de scurtă durată. A primit în dar o chitară la vârsta de treisprezece ani. La 14 ani a început să îşi câştige existenţa, lucrând iniţial ca jurnalistă, iar apoi a cântat într-o trupă jazz. La vârsta de 16 ani a înregistrat o casetă demo, iar prietenul ei, cântăreţul soul Tyler James, a trimis înregistrarea unui reprezentant al unei case de discuri. Bucurându-se de reacţia favorabilă a acestuia, cântăreaţa îşi pregăteşte astfel debutul profesional.
Primul album, Frank a fost lansat pe 20 octombrie 2003 şi a primit laude din partea criticilor de specialitate, dar şi discul de platină de două ori.
După 3 ani, lansează Back to Black, materialul discografic care îi aduce 5 premii Grammy, 2 Brit Awards, un Igor Novello şi care s-a vândut în peste 10 milioane de copii.

Problemele cu drogurile au început de la 14 ani, iar de atunci s-a aflat într-o luptă interminabilă cu stupefiantele, dar şi cu alcoolul. A fost internată de mai multe ori la dezintoxicare, însă de fiecare dată s-a reîntors la vechile obiceiuri.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!