Booking.com

Destinația Anului 2022 | Finalistele naționale

Competiția Destinația Anului 2022 a venit cu multe schimbări și noutăți față de ediția precedentă.

Cele mai importante sunt crearea celor două categorii city break și localități turistice și împărțirea în regiuni. După ce s-a încheiat etapa nominalizărilor pe regiuni și s-a verificat eligibilitatea destinațiilor, a avut loc etapa de jurizare. Aceasta s-a încheiat cu 6 destinații finaliste, pentru fiecare categorie și regiune în parte.

destinația anului 2022
Brașov

La categoria city break, orașele care intră în competiția finală sunt Iași, Brașov și Târgoviște. Această secțiune a fost intens disputată, mai ales în regiunea care a acoperit Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul. Orașul Brașov a avut cel mai mare punctaj total, cu cel mai mare număr de nominalizări din partea publicului și merge în finala națională. Regiunea Moldovei și Bucovinei a fost câștigată de Iași, iar Târgoviște a avut cel mai mare punctaj în Muntenia, Oltenia și Dobrogea.

destinația anului 2022
Barajul și lacul de acumulare Valea Uzului, Dărmănești, județul Bacău

La categoria localități turistice, în finala națională concurează Toplița (județul Harghita), Brezoi (județul Vâlcea) și Dărmănești (județul Bacău). Toate cele trei câștigătoare ale etapei regionale sunt destinații de munte, remarcabile prin cadrul natural pe care îl oferă.

Comunicatul de presă primit de la Destinația Anului anunță că 21 655 de români au nominalizat destinațiile preferate. Juriul a fost format din 25 de membri, bloggeri și experți în turism. Criteriile care au stat la baza jurizării au ținut cont atât de atractivitatea obiectivelor și experiențelor turistice din destinație, cât și de implicarea comunității și acțiunile de promovare realizate în ultimii doi ani.

destinația anului 2022
Sibiu, mențiune specială a juriului, la categoria city break

Scorul fiecărei destinații a fost calculat pe baza votului publicului și a votului juriului. Mai exact voturile publicului au contat într-o proporție de 2/3 și în proporție de 1/3, voturile Juriului. De aceea, membrii juriului au ținut sa acorde o recomandare specială pentru Sibiu în categoria City Break și Sfântu Gheorghe – Delta Dunării, în categoria localități turistice.

Urmează etapa Finalei Naționale!

Începând cu 5 mai 2022, publicul va putea să voteze pe www.destinatiaanului.ro pentru a alege podiumul final. Cele 6 destinații finaliste vor fi descoperite și promovate și prin emisiunea Destinația Anului, difuzată la Prima Tv, în vara lui 2022.

Îți recomand să citești povești din călătoriile mele în România în seria articolelor Întâlnire cu Țara Mea, dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de bonton.
Te invit să urmărești călătoriile mele și pe Facebook, Instagram sau TikTok.

Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!