Booking.com

Alege Destinația Anului 2021 în România

Pasiunea mea pentru călătorii și pentru România, pe care o bat la pas de ceva ani, m-a adus într-un proiect îndrăzneț: Destinația anului 2021 în România. Vă mărturisesc o mică istorioară personală care explică puțin de ce și când am început eu să bat România la pas. Când aveam doar 18 ani, am primit o bursă de studiu la Paris, în domeniul televiziunii. Am întâlnit acolo bursieri din multe colțuri ale lumii și toți întrebau despre România. Am realizat atunci că vorbeam mai mult din cartea de geografie, că nu-mi cunoșteam prea mult țara (în apărarea mea aveam doar 18 ani). Așa că în primele concedii în care am plecat pe cont propriu, trei ani la rând, am făcut turul României. Pentru că mi-am făcut o promisiune: de câte ori voi pleca în afară voi știi să povestesc despre țara mea. Iar de atunci tot povestesc…

destinația anului

Și așa se face că poveștile despre întâlnirile cu țara mea m-au adus acum în acest proiect ambițios.

Destinația anului 2021 în România

În cuvinte puține, iată despre ce este vorba. Până pe 4 iunie 2021 suntem cu toții invitați să nominalizăm:
o regiune nu una mare, prea generală, precum Transilvania sau Banat, ci una mai mică, să zicem de dimensiunea unui județ sau chiar un județ în sine dacă ne gândim la Covasna sau Hargita de exemplu.  Alte exemple ar fi Banatul Montan, Țara Hațegului, Țara Bârsei,  Haferland (satele săsești din Ținutul Ovăzului), Delta Dunării, Clisura Dunării, etc.)
un oraș sau o comună care merită titlul de destinația anului 2021 în România.

6 destinații, care vor intra în finala acestei competiții, în funcție de numărul de nominalizări, vor avea parte de o amplă campanie de promovare online și tv, într-o emisiune al cărei ghid voi fi, la Prima Tv. Iar după ce toate vor fi explorate și promovate, la final, publicul și un juriu de bloggeri de călătorii vor desemna destinația anului 2021. Vă voi ține la curent pe pagina mea de Facebook cu toate etapele.

destinația anului

 

Oricine poate nominaliza și apoi vota Destinația Anului în România

Vă invit așadar să fiți și voi parte din acest proiect și să dați vestea mai departe. Știu că este dificil să compari mere cu pere, că este greu să alegi între Ținutul Buzăului cu ai săi Vulcani Noroioși, Țara Făgărașului cu cei mai înalți munți, Oltenia de sub munte, orașul Sinaia cu al său Castel Peleș sau Casa lui Enescu, Iașiul cu fabulosul Palat al Culturii, Sulina cu farul ei vechi, sau Bucureștiul cu splendidele lui palate. Dar cred că este o ocazie foarte bună să ne susținem locurile în care avem rădăcini, să descoperim cât mai multe destinații și mai ales să le dăm șansa să se întreacă în frumusețe, tradiție, patrimoniu, povești, ospitalitate. Într-o competiție din care cel mai mult să aibă de câștigat turismul românesc. Pentru că eu sper că atunci când se vor compara unele cu altele, în servicii, în proiecte, în idei, comparația aceasta va crește nivelul serviciilor și va ajuta fiecare destinație să își dorească mai mult.

Vă reamintesc că nominalizările se fac până pe 4 iunie 2021 inclusiv pe destinatiaanului.ro, apoi echipe de filmare vor ajunge în cele mai propuse 6 destinații, iar după prezentarea fiecărei destinații în parte publicul este invitat din nou să voteze destinația anului 2021.

Vă recomand pentru inspirație să citiți și întâlnirea cu Țara Făgărașului sau poveștile din Ținutul Buzăului și mai ales să urmărițti poveștile mele și pe FacebookYoutube sau Instagram. 

Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

7 Comments

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!