Booking.com

Despre mine

  • La Balul Bucureștiului Interbelic 2017 | foto Miluta Flueras

În câteva cuvinte sunt jurnalist, realizator și prezentator de televiziune, autor al unor povești pe acest blog, trainer de comunicare, co-fondator al Centrului de Resurse în Comunicare și vorbitor despre politețe la TEDx.  🙂

Lucrez în televiziune de la 16 ani și sunt un om pasionat de ceea ce fac. Am studiat Jurnalism, Filosofie, Relații Publice, dar cel mai mult din ceea ce știu am învățat muncind, căutând, întrebând. Am avut şansa unor întâlniri cu oameni care te îmbogăţesc de când îţi spun „Bună ziua” (câteva, puține dintre interviurile frumoase pe care le-am făcut, le găsiți aici). Sunt unul dintre cei care au ales să rămână în țară, deși nu ascund faptul că regretele îmi dau târcoale uneori. Am avut însă norocul să fac dintr-o pasiune o meserie şi mi se spune deseori că o fac bine.

Cât despre informaţii de CV, m-am angajat în televiziune în 1995, în perioada ”romantică” a acestei meserii, la postul local bucureștean, Tv Sigma. De acolo am cele mai frumoase amintiri. În cei 4 ani petrecuți acolo nu am simțit că muncesc nici măcar o zi. Aveam 16 ani și făceam această meserie ghidată de instinct și bun-simț. În 1998, am obținut o bursă de specializare la Paris, la centrul CIFAP, cel mai important centru de formare a profesioniştilor în audiovizual, din Franţa. În România, mi-am dat licenţa în jurnalism, am absolvit cursurile postuniversitare de relaţii publice şi am devenit trainer autorizat în 2007. Am realizat mulţi ani emisiuni muzicale, Fan X (pe care am şi prezentat-o), pe postul B1, a avut mai bine de 8 ani de existenţă. De altfel, am păstrat pe acest site o parte dintre dintre postările de pe blog din acea vreme.

Munca mea din spatele camerei este însă mult mai vastă, am lucrat de la producţii complexe, cu formate internaţionale până la emisiuni de film sau reportaj. De la sfârşitul anului 2011 am intrat în echipa Digi24 unde am creat, prezentat și realizat: Bonton, o emisiune despre valori, despre exemplul bun, crâmpeie de istorie, politețe şi eleganţă, repere cărora le ducem dorul.

Iubesc călătoriile, Oamenii, viaţa la ţară şi natura în mai toate formele ei și mai cred în bun-simț și umanitate. Dovada, discursul meu de la TEDx.

Scriu despre oameni, locuri și povești care ne inspiră. Despre maniere, prietenie, zâmbet, implicare, bun-simț și gesturi simple care ne fac viața mai frumoasă. Sugestiile și vorbele bune sunt binevenite. Cel mai ușor mă veți găsi la contact@danagont.ro, pe pagina mea de Facebook sau pe contul de Instagram.

Apariții în presă

 

error: Content is protected !!