De ce își sărbătorește Regina de două ori ziua de naștere?

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord împlineşte 94 de ani. Ea s-a născut pe 21 aprilie 1926, este fiica prinţului Albert, duce de York, viitorul rege George al VI-lea şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York.

Este monarhul britanic cu cea mai înaintată vârstă și cu cea mai lungă domnie, iar la nivel mondial este regina cu cea mai lungă domnie din istorie, monarhul cu cea mai lungă și mai înaintată vârstă din prezent și șeful de stat cu cea mai mare „vechime” în funcție. Oficial însă, ziua Majestății sale se sărbătorește în a doua sâmbătă din luna iunie. Explicația se găsește în istorie…

Sărbătorile oficiale pentru a marca ziua de naștere a unui suveran au avut loc deseori în altă zi decât ziua de naștere reală, în special în cazul în care adevărata zi de naștere nu a fost în timpul verii. Tradiția pare să fi început din 1748, de la Regele George al II-lea care era născut în Octombrie. Regele Edward al VII-lea, de asemenea era născut pe 9 noiembrie, dar ziua lui oficială a fost marcată de-a lungul domniei sale în mai sau iunie, când era mult mai probabil ca vremea să fie bună pentru paradă. Din același motiv Regina Elisabeta sărbătorește oficial ziua de naștere în luna iunie, respectând tradiția paradei. Chiar dacă aniversarea din 21 aprilie are caracter privat, momentul este totuși marcat public prin salve de tun.
La mulți ani, așadar, celui mai longeviv monarh britanic!

Îţi recomand să citeşti și  Cum te îmbraci la Garden Party? sau Cum răspunzi politicos întrebărilor indiscrete, dar şi să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de bonton.

Te invit să urmărești călătoriile mele sau locurile deosebite pe care le descopăr și pe Instagram [wdi_feed id=”1″]

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!