Booking.com
maini

De ce să fim buni? | Maria Holtzhauser

Pe Maria Holtzhauser nu am întâlnit-o niciodată și cu toate astea mi se pare că ne știm de o viață. Am început să o urmăresc cu atenție după ce am aflat povestea ei de la prietena mea Izabela Pănescu și din campania Digi24 ”A doua viață”. Puteți vedea portretul ei, în 5 minute, în video-ul de la final.

Maria a fost trimisă la orfelinat la vîrsta de 3 ani. Povestește: ”Cea care m-a adus pe lume nu era pregătită să mă primească în brațele ei. Și asta nu s-a schimbat, din nefericire, niciodată. Eram atât de săraci… Îmi amintesc că dormeam toți într-o cameră. Mâncam o dată în zi și nu pretindeam nimic, niciodată. Atunci am înțeles că pruncii nu locuiesc în încăperi ci în trup, apoi se mută în inimă și rămân pentru totdeauna acolo. Nu le trebuie bogăție, ci iubire. Nesfârșită! Inima mea, pe alocuri frântă, sângerândă și sfâșiată de dor, a crescut… Încap în ea acum toate bucuriile și plânsetele lumii. (…) Unele inimi sunt neîncăpătoare. Altele sunt imense.
Și dacă ar fi să spun un singur lucru despre ea, exact asta aș spune: Maria este o inimă imensă! Cu siguranță nu e întâmplător faptul că a învins miraculos cancerul și de atunci zi de zi ajută pe cineva. Dacă o veți urmări pe Facebook, veți înțelege. Vă povesteam la începutul articolului scris de Ioan T. Morar că pe 13 noiembrie este Ziua Mondială a Bunătății și vă pregătesc câteva surprize. Și pentru că e unul dintre cei mai bun oameni pe care îi știu, am rugat-o și pe Maria Holtzhauser să scrie câteva rânduri în care să răspundă la întrebarea: De ce să fim buni?

Maria Holtzhauser | foto: Digi24

„Bunătatea este o limbă pe care surdul o poate auzi, iar orbul o poate vedea”.
E greu să scrii despre bunătate pentru că, după mine, ea este chiar esența și sensul vieții. Este un dar pe care-l primești, ascuns bine în inimă. El înflorește o dată ce este cultivat și mai apoi, bine îngrijit. Bunătatea e cea mai frumoasă poveste. Cea în care a da e mai prețios decât a cere sau a primi. Ea schimbă vieți și modelează suflete. Bunătatea înseamnă iubire față de semeni și respect față de tine, ca om. Este empatie, frumusețe și noblețe sufletească. Bunătatea este desăvârșire, binecuvântare și dumnezeire. Se zice că după verbul A IUBI, A AJUTA este cel mai frumos verb din lume. 
De ce să fim buni? 
Ca să fim fericiți și împăcați cu noi.
Să fim împliniți și mult mai bogați.
A fi bun înseamnă de fapt a fi Om.
„Nu există semn al superiorității mai mare decât bunătatea”.
Fiți buni mereu! Nu doar de Paște și de Crăciun.

#FiiBun #ZiuaBunatatii





Lasă un răspuns

error: Content is protected !!