Pandemia aduce schimbări în felul în care interacționăm și deseori ne trezim în situații ușor stânjenitoare.
Nu doar o dată mi s-a întâmplat să nu știu dacă persoana din fața mea va fi deranjată de o întindere de mână sau va fi jignită dacă nu fac asta. Am început, în mod subtil și amabil, să spun imediat celor care îmi calcă pragul unde se pot spăla pe mâini. Am mereu un dezinfectat aproape și mă ofer să îl împart. Oricât de greu mi-ar fi, mă abțin să îmbrățișez oamenii dragi cu care m-am mai intersectat.
Am ajuns în case unde gazda nu știa dacă este sau nu politicos să ceară vizitatorilor să se descalțe, dar nici nu găsise o soluție pe care să o considere igienică.
Sfaturile mele pentru a gestiona situația cât mai politicos posibil, le găsiți în acest video. Sper să fie utile. Le aștept cu drag și pe ale voastre și m-aș bucura să dați subscribe canalului meu de Youtube.
Îți recomand să citești și Unde ținem poșeta când luăm masa la restaurant? sau articolul despre sărutarea mâinii, dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de Bonton.
Urmărește poveștile mele și pe Facebook sau Instagram.
2 Comments
Narcis-Teofil Purice
28/07/2020 at 12:28Zile bune!I
O soluție pentru strângere de mână? comunicarea, prin viu grai a ceea ce urmează să decidem:
– Hai să respectăm regulile și recomandările transmise de autorități! ori,
– Să ne imaginăm că am făcut-o -o reportăm până va fi posibil și din nou firesc, 🙂 – ! sau,
– După, ne dezinfectăm!
Așa gândesc eu.
Sărut mâna!
🙂 ,da,pentru că acest salut, adresat femeilor de toate vârstele, este, prin ținutul nașterii mele, pe atât de firesc cum este Servus! pe meleagul unde locuiesc.
Cu bine și bune!
Dana Gonț
28/07/2020 at 13:02Da, sunt de acord, comunicarea politicoasă, dar și sinceră, este soluția pentru a nu ne simți stânjeniți.