Booking.com
Cronică concert Sting la Bucureşti (6 iunie 2011) Sting eduard-breaban

Cronică concert Sting la Bucureşti (6 iunie 2011)

Prima bilă albă pe care o avea concertul înainte să ajung acolo era că… îl avea pe Sting 🙂

Lasând glumiţele la o parte, primul lucru care m-a încântat a fost că nu a existat trupă de deschidere. Îi cunosc bine rolul şi ştiu că se obişnuieşte, dar eu la 70% dintre concertele la care am fost am sărit sau aş fi sărit peste acel moment.

Apoi, după ce am intrat,  mi-a sărit în ochi o schelă mare de lumini, pusă fix în mijloc, sunt sigură că era absolut necesară, însă cei care aveau bilete la ”gazon”, nu puteau sta în zona centrală, căci nu vedeau nimic.

Pe principiul care spune că cizmarul nu are încălţăminte, aşa eu, care publicasem de săptămâna trecută playlist-ul probabil pe blog, am ajuns la concert, din grabă şi alergătura, fără playlist. Habar nu am dacă asta e doar o ciudăţenie de-a mea, dar mie îmi place să ştiu ce urmează, cred că e deformaţia profesională a desfăşurătorului. Aşa că am stat cu blogul în faţă pe telefon. Şi am încercat să notez diferenţele, pentru că au fost, chiar 5 piese mai puţin decât acel playlist. La final aveţi setlistul final de la Bucureşti.

Ora 20.15 orchestra a intrat în scenă. Ora 20.17 Sting a intrat şi el. Începutul a fost captivant, hit după hit: Every Little Thing She Does Is Magic, Englishman in New York, Roxanne. Un sunet curat, pentru publicul român probabil că neobişnuit de încet. Nu ştiu cei din spate de tot cum au auzit, eu pot să spun că am fost exact în faţa ”gazonului” şi se auzea bine.

Am făcut două mari descoperiri în seara asta: prima a fost că varianta aceasta de interpretare cu orchestră nu m-a impresionat pe cât aş fi crezut. Am simţit mereu că lipseşte ceva. Poate un muzician ar fi ştiut să spună şi ce, dar sentimentul meu ăsta a fost permanent: că mai lipseşte ceva.

A doua descoperire e că Sting dansează! Nu chiar ca Shakira, dar la Desert rose, cântată la bis, chiar a dat un pic din şolduri şi era destul de amuzant. Apropos de Desert rose, piesa aia cred că a fost bucuria violoniştilor şi a percuţionistului, pe lângă încântarea publicului. Personal m-a amuzat şi felul în care Sting a cântat partea lui Cheb Mami. Şi tot în zona descoperirilor, am descoperit un Sting în formă, care ar putea cânta mult timp de acum încolo cu acelaşi succes.

Cronică concert Sting la Bucureşti (6 iunie 2011)

Foto: Eduard Breaban

A fost un concert cu pauză. Prilej de amuzament, căci Sting avea scris anunţul pentru a-l citi în limba română. El a anunţat o pauză de ”douazechi de minute”.

A fost un concert aşezat (aşa l-am şi văzut) a fost un concert foarte corect, frumos.

Nu mi-a transmis atât cât mă aşteptam, aa lipsit parcă un strop de energie şi pasiune. Sting nu a fost foarte comunicativ, deşi extrem de politicos şi mereu preocupat de a-şi prezenta colegii. Dar e un concert de care mă bucur, pe care mi-ar fi părut rău să-l ratez şi un artist pe care l-aş revedea.

Playlist / Setlist 6.06.2011 Bucureşti

1. Every Little Thing She Does Is Magic
2 .Englishman in New York
3.Roxanne
4. Mad About You
5. When We Dance
6. Russians
7.I Hung My Head
8.Why Should I Cry For You?
9.Whenever I Say Your Name
10.Fields Of Gold
11.Next to You

12.Shape Of My Heart
13.This Cowboy Song
14.Moon Over Bourbon Street
15.End Of The Game
16.All Would Envy
17. King Of Pain
18.Every Breath

Bis:
19.Desert Rose
20.She’s Too Good For Me
21.Fragile
22.Message in a bottle
Te invit să urmărești poveștile mele în imagini și pe Youtube sau Instagram [wdi_feed id=”1″]

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

5 Comments

 • Dana

  24/06/2011 at 09:24

  Asta cu "istetilor" nu-mi place, cred ca iti poti sustine parerea si fara "sageata" asta.

  Parerea mea este tocmai ca influenta adevarata orientala s-a pierdut o data cu incercarea lui Sting de a canta ca un arab, care a iesit mai mult amuzant decat profesionist, nici nu avea cum.

  Răspunde
 • MrBonapart3

  24/06/2011 at 09:15

  Asta este si ideea piesei istetilor.
  Piesa este de influenta orientala cu Cheb Mami in duet.Cum trebuia sa sune? a Police cumva?
  Simtiti voi ceva punk aici in clip?
  E adevarat nu e un sunet chiar bun in acest clip dar nu este o filmare profesionala.
  Sir Sting,in schimb,chiar este un profesionist desavarsit.

  Răspunde
 • Anonim

  09/06/2011 at 22:05

  Oribil, daca faci exceptie ca e sting si asculti melodia asta pt prima oara asa cum e ea cintata in clip as fi spus: Cine pana mea este ratatul asta? De fapt platesti cum se practica adeseori in showbiz, brandul si nu prestatia.

  Răspunde
 • Anonim

  08/06/2011 at 14:49

  Multumesc pentru cronicà , clipul imi lasà "un gust amar", poate datorità faptului cà e prea "oriental". Sau poate pentru cà imi place prea mult versiunea originalà. Cu respect , Gabriel.

  Răspunde

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!