Booking.com

Crăciun cu iubire!

Am iubit mereu Crăciunul. Ce nu e de iubit la o sărbătoare a bucuriei, generozității și la vacanțele cu cei dragi?
În ultima vreme însă, mai mult decât oricând, am văzut mai clar cum sărbătoarea bucuriei se transformă și în una a ipocriziei. Oameni care cumpără cadouri generoase pentru familie, dar se răstesc la vânzătorii din magazin, oameni care postează citate motivaționale despre bunătate, dar fac rău dacă interesul le-o cere. Oameni care pozează în cele mai sensibile ființe: pun fotografii cu copiii pe care îi iubesc, filmulețe despre gesturi care le fac sufletul “să tremure” sau alte îndemnuri de a nu uita de suferința semenilor, dar în realitate calcă pe suflete fără remușcări. Oameni pioși, care scot carnea din meniu, dar nu și cleveteala.
La capitolul imagine stăm bine, totul e atât de frumos împachetat. În realitate, omenia și bunătatea autentică sunt în puține inimi. La fel de puține ca și cadourile care “au iubire”. Așa cum spune pilda pe care am ales să o împart cu voi…

Cine nu are Crăciunul în inimă, nu îl va găsi sub brad!” este o vorbă care îmi place mult. Și care rezumă puțin povestioara de mai sus. E important să ne amintim că ”noi dăm cadouri pentru că au dat magii cadouri. Noi alergăm de Crăciun şi cântăm, pentru că au alergat şi au cântat colindătorii aceştia celebri, care sunt păstorii ale căror nume nu se păstrează. Colindăm ca îngerii, alergăm ca păstorii şi dăruim ca magii.” cum frumos spune Părintele Constantin Necula. Așa că vă doresc, înainte de toate, Crăciun cu iubire! Să primiți, să dăruiți și să vă bucurați din inimă!

Îți recomand să citești și  7 reguli de aur când deschizi cadourile de Crăciun sau 7 reguli ale musafirului bine crescut, dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de Bonton.

Te invit să urmărești poveștile mele și pe FacebookYoutube sau Instagram.

 

Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

2 Comments

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!