Finala românească Eurovision 2009, concluzii

Aseară la dezbaterea de la Televiziunea Română, toată lumea mulţumea cuiva.
E puţin probabil să vă intereseze asta, dar vreau şi eu sa-i mulţumesc lui Dragoş Silvestru (omul care mă ajută şi la emisiunea în direct, de altfel) pentru ajutorul dat la ”live blogging-ul” de aseara, din timpul Eurovisionului.

Iată şi concluziile mele legate de această ediţie a Eurovisionului:
1. Deşi iniţial s-a spus că e una din cele mai slabe selecţii, în finală au ajuns câteva piese şi artişti care s-au evidenţiat clar. Dupa mine erau cel puţin 4 piese care ar fi putut să ne reprezinte.
2. Notorietatea artistului, experienţa şi simpatia de care se bucură e importantă. Elena Gheorghe a avut norocul să concureze într-un an în care nu au ajuns în finală artişti foarte cunoscuţi. Chiar dacă Blaxy Girls sunt acum mai pe val şi publicul le-a votat, juriul a preferat (cumva mi se pare normal) o artistă cu mai multă experienţă, cu o piesă mai pe şablonul Eurovision (deşi şablonul nu funcţionează mereu) şi nu în ultimul rând, cred ca preferă să fie un artist solo, decât o trupa. E mai uşor de lucrat pentru tot ce înseamnă show şi promovare pentru Moscova.
3. Artiştii au avut de data asta o atitudine (cel puţin aparentă) foarte prietenoasă şi civilizată unii faţă de alţii. S-au felicitat, şi-au urat succes, nu au avut comentarii răutacioase. Deşi e clar că unii au plecat foarte dezamăgiţi.
4. A fost primul an în care mi-a fost destul de clar cine se va califica şi cine va câştiga. Se pare că părerea a fost unanimă şi ăsta e motivul pentru care nu au existat scandaluri!!
5. Piesa Elenei Gheorghe şi stilul ei îmi amintesc foarte mult de Helena Paparizou. Aseară la TVR eram întrebată pe stilul ”bine că eşti tu deşteaptă” 🙂 ce o să facă Elena la Moscova. Eu cred ca se va descurca bine, dar e chiar stupid să ne mai punem întrebarea asta când ştim că asta nu depinde numai de ea. Show, promovare, situaţia de la faţa locului, care va fi concurenţa şi să nu uităm felul în care se votează ţările între ele! Ar trebui să fim mulţumiţi că pleacă un artist care nu ne va face de râs şi să-l susţinem indiferent de rezultat. Punct.
6. Deşi condiţiile în care au stat ziariştii la finală nu au fost cele mai fericite, e laudabil totuşi că au fost invitaţi.

Cineva îmi spunea într-un comentariu să fiu imparţială. Nu am spus nimănui cu cine să voteze la Eurovision, dar aici e vorba de muzică, nu de politică.
E vorba de gusturi şi de păreri, care sunt bine venite la comentarii.

Oricum vă mulţumesc pentru că intraţi aici şi îmi citiţi părerile.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!