Booking.com
7 calități care se văd pe fața ta | Secrete din fizionomie

7 calități care se văd pe fața ta | Secrete din fizionomie

Ar fi trebuit să îmi vedeți fața când am primit invitația de a participa la un workshop de… fizionomie!

Exact! Am făcut ochii mari, am ridicat sprâncenele și, în mirarea mea, am înțeles că reacția aceasta este chiar dovada clară că fețele pot fi citite. Așa că am acceptat și m-am dus să învăț ”alfabetul” care să mă ajute să îi ”citesc” și eu pe alții.

Workshopul despre care vă vorbesc a fost ținut de Alexandru Bocunescu, expert în fizionomie. Un om care citește fețe sau, în termeni mai complicați, se ocupă de morfopsihologie. Alexandru a aprofundat acest domeniu în ultimii 6 ani, combinând mai multe metode tradiționale de citire a chipului (arabă, indiană sau chineză) cu studii și metode științifice. A rezultat metoda proprie denumită Facekeys, pe care Alexandru o predă în workshopuri sau cursuri intensive.

Câteva lucruri de bază despre fizionomie:
– se estimează că fața transmite o treime din limbajul nonverbal;
– avem 43 de mușchi faciali, 3 nepereche, 20 pereche. Toți oamenii din lume au aceeași mușchi și aceleași mecanisme musculare;
– creierul comandă mușchilor cum să se contracte, în funcție de emoțiile noastre. De aceea fața se modifică în timp, în funcție de ce mușchi folosim mai mult (un om care râde mult va avea, de exemplu, mai multe riduri în jurul ochilor). E nevoie însă de mii de contracturi musculare ca urmele să se vadă pe față;
– există 7 emoții primare: bucurie, surpriză, dispreț, tristețe, mânie, dezgust, frică;
– mușchii din jurul ochilor sunt responsabili de majoritatea emoțiilor faciale pe care le exprimăm, de aceea ochii sunt atât de expresivi.

7 calități care se văd pe fața ta | Secrete din fizionomie fizionomie

Corelarea trăsăturilor faciale cu personalitatea reprezintă un domeniu foarte complex, fascinant și extrem de util într-o lume în care uneori ai câteva secunde la dispoziție să decizi dacă poți avea încredere sau nu în cineva. De la politicianul care încearcă să te convingă la televizor, la inimioara pe care o dai pe Tinder. Iată un ”ABC” care te poate ajuta, cu 7 calități pe care le poți citi pe fața unui om. Poate îl voi ruga pe Alexandru Bocunescu să mă ajute, într-un articol viitor, și cu defectele . 🙂

Blândeţea este una dintre calităţile şi trăsăturile uşor de observat şi foarte apreciate. Multă lume adoră gropiţele. Unii au gropiţe în obraji, alţii în barbă, toate sunt însă indicatoare ale aceleiaşi trăsături. Cele din obraji arată blândeţea în manifestarea fericirii, iar gropiţa din barbă este un semn al blândeţii în comportament şi un indicator al faptului că persoana respectivă are scrupule.

Bucuria şi vitalitatea se citesc în obraji şi la coada ochiului. Principiul este destul de simplu: râzi mult – ai obrajii plini şi ridicaţi, dar formezi şi riduri la coada ochiului. Dragostea de viaţă, vitalitatea şi bucuria sunt trăsături de personalitate care nu ţin cont de vârstă. Vedem la fel de mulţi oameni trecuţi de prima tinereţe care au obrajii plini şi ridicaţi la fel cum vedem mulţi oameni tineri, uneori sub 30 de ani, cu pomeţii aplatizaţi şi coborâţi pentru că nu se bucură suficient de mult de viaţa pe care o au. Un rid lat, adânc şi orizontal, la colţul exterior al ochiului este semn că posesorul are simţul umorului.

Atenţia la detalii poate fi un plus într-o relație de orice fel. Distanţa dintre sprâncene ne arată cât de interesante sunt detaliile pentru cel sau cea de lângă noi şi deci cât e de probabil să ştie ce ne dorim. Cu cât este mai mare zona dintre spâncene cu atât va fi mai interesat(ă) şi mai atent(ă) la tot ce se întâmplă, punând o mie de întrebări.

Hotărârea se citeşte în barbă. Sub buza inferioară se găsesc doi muşchi pe care îi încordăm atunci când ne manifestăm voinţa. Cu cât suntem mai hotărâţi să ne ducem planurile la bun sfârşit, să ne terminăm proiectele, cu atât bărbia noastră va fi mai lată. La cei care abandonează pe parcurs bărbia este îngustă.

Loialitatea este acea trăsătură de personalitate pe care cu toţii ne-o dorim de la cei apropiaţi. Ea este vizibilă pe faţă şi se citeşte în forma ochilor. Ce avem de căutat sunt ochii mari, larg deschişi, cu un colţ interior mic şi orientat în jos. Dacă ne uităm la ochii celor mici, de până în 7 ani, vedem exact forma despre care vorbim aici. Deşi puţini dintre adulţi o păstrează, această formă nu e imposibil de găsit.

Generozitatea se vede în zona nasului. Mai exact la nări. Atunci când ne uităm la faţa cuiva, de la nivelul ochilor, iar nările îi sunt vizibile înţelegem că persoana este generoasă, că îi place să ofere. Generozitatea nu se rezumă doar la dărnicia materială, ea poate fi manifestată prin timpul oferit sau prin afecţiune.

Optimismul este vizibil la colţurile gurii şi ne arată cum îşi vede omul respectiv viitorul. Atunci când comisurile gurii sunt orientate în sus omul este optimist. Ce remarcăm adesea pe feţele celor din jur este că optimismul nu are acelaşi nivel în planul emoţional al vieţii (comisura stângă) şi cel raţional (comisura dereaptă). Din fericire, orice trăsătură de personalitate se poate schimba. Primul pas este să devenim conştienţi de ea, să înţelegem de ce am dobândit-o, să decidem în ce direcţie dorim să mergem şi apoi să facem ceva în acest sens. Paşii mici, dar siguri, sunt cei care ne duc departe.

Chiar dacă putem citi pe fața unui om multe calități, defecte sau trăsături de personalitate, ba chiar informații despre starea de sănătate, aceste semne nu sunt infailibile și nu ar trebui să se transforme în etichete.  Iar informațiile din acest articol sunt poate 5% din volumul de cunoștințe pe care trebuie să le ai ca să poți fi un adevărat profiler. 🙂

Îți recomand să citești și 7 semne că ești mai deștept decât majoritatea sau  despre Muzeul Eșecurilor, dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de Bonton.
Te invit să urmărești călătoriile mele sau poveștile deosebite pe care le descopăr și pe Youtube sau Instagram.

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!