Booking.com

Idei de cadouri pentru Crăciun și Secret Santa

Cel mai probabil nu este primul, poate nici ultimul articol cu idei de cadouri pentru Crăciun sau Secret Santa care îl citești. Dar niciodată nu sunt prea multe sugestii pentru darurile perfecte, nu?

Înainte de orice, am trei lucruri să îți spun:

1. Cele mai multe recomandări sunt pentru un buget mai mic și pentru o relație mai formală, cum este în cazul colegilor cu care facem Secret Santa. Ele sunt la fel de valabile și pentru membri ai familiei sau prieteni mai puțin apropiați. Pentru cei foarte apropiați, cadourile ar trebui să fie mai semnificative sau mai personale.

2. aglomerația din magazine din perioada sărbătorilor nu mi-a plăcut niciodată (ai citit 7 reguli de bun-simț la supermarket?) astfel că majoritatea ideilor cu care vin sunt la un click distanță.

3. cu siguranță vei găsi în acest articol câteva idei diferite față de ce ai citit până acum. Te invit să ai răbdare să le descoperi!

Personalizează

tablou personalizat
Model de tablou personalizat de la epersonalizari.ro

Când ai un buget limitat și totuși vrei să faci un cadou memorabil, cea mai bună idee este să personalizezi. Contează mai puțin că o cană costă 30 de lei dacă pe ea este o imagine sau un mesaj care ajunge la suflet. Sau unul amuzant care spune ceva despre cel care primește. Din fericire în zilele noastre se pot personaliza multe lucruri: agende, tablouri, brelocuri, globuri, cutia de cadou, puzzle, ceasuri, perne… etc. Pe toate acestea le găsiți aici.

Ultimul cadou personalizat pe care l-am făcut a fost pentru tatăl meu, căruia i-am imprimat într-un tablou canvas o imagine cu o valoare sentimentală pentru noi. O fotografie făcută cu telefonul. Mai ales pentru cineva din familie cred că puteți face o surpriză plăcută.

Este adevărat că pentru a personaliza trebuie să te organizezi mai din timp. Dacă ești pe ultima sută de metri cu cadoul poți apela la obiecte care au deja cu mesaje care i se potrivesc celui căruia îi dăruiești. Găsiți inclusiv pe emag pentru o livrare rapidă, mici cadouri care se pot personaliza sau cu mesaje predefinite. Cănile termosensibile sunt interesante.

Cadouri cu care nu poți da greș

Mă rog, poți să dai greș dacă trebuie să îi iei un cadou unui coleg de la un alt departament, pe care cu greu îl recunoști când îl întâlnești prin clădire. Dar dacă ai o vagă idee despre om, o carte și o ciocolată bună sunt cadouri nemuritoare. Din acest punct de vedere Cărturești este varianta ideală. Găsești cărți, ceai, cafea, ciocolată, ceainice, board games și ai livrare gratuită la comenzi online de peste 75 de lei.

La același capitol de cadouri cu care nu poți da greș, pe mine cafeaua și ceaiul mă scot din orice încurcătură. Ce înseamnă o cafea bună sau care sunt cele mai importante sortimente de ceai, găsiți deja pe blog. Este bine să aveți o idee înainte de a alege. Cafeaua adevărată nu este ieftină, dar vă recomand să cumpărați mai bine o cantitate mai mică la o calitate bună, decât invers. O altă variantă de unde puteți alege un sortiment de cafea sau ceai, sau chiar cadouri, cești, ceainice, este artaceaiului.ro. Se comandă online (eu sunt o fană a cumpărăturilor online), iar transportul este gratuit la comenzi de peste 95 de lei.

Decorațiuni de Crăciun

Dacă găsiți unele haioase sau deosebite, decorațiunile de Crăciun sunt la îndemână. De câțiva ani mă încântă colecția de la Jysk, de unde puteți comanda și online. Moși, sfeșnice, lumânări, lămpi de toate felurile, fețe de masă, brăduți sau spiriduși. Aveți de unde alege.

Bunătăți cu care nu poți da greș

Eu am cucerit multe inimi sau… papile gustative cu cadourile de la Art&Craft. Sunt potrivite pentru foarte multe situații și bugete și sunt de bun-gust la propriu și la figurat. De la nucile umplute sau cornulețele de casă, până la turta dulce, cutiuțe muzicale sau căni cu personaje din basmele românești. Este o gamă extrem de variată.

 

Colțul românesc

Și dacă tot am vorbit de cadouri românești și cu mesaj, la Mândra Chic găsiți o colecție de Crăciun cu tricouri sau hanoracele cu mesaje foarte frumoase. Care și ele pot fi personalizate dacă vă gândiți din timp. 

Pentru sportivi și nu numai

Pentru cei activi sau pentru pasionați de sport există mereu Decathlon. De unde se poate comanda liniștit și online. Și tot de la Decathlon eu am cumpărat foarte multe daruri pentru copii atunci când am făcut campanii. De la jocuri la ghetuțe.

Eu nu sunt o fire sportivă, dar am multe haine funcționale de la ei care mi-au fost de mare ajutor în deplasări.

Alegeri sănătoase

Din ce în ce mai mult oamenii încep să fie mai atenți la ce produse folosesc sau consumă. Fie că este vorba despre produse alimentare sau cosmetice, există din fericire foarte multe site-uri de pe care poți alege versiuni naturale, bio sau handmade. Botaniq, Careless Beauty sau Fleurane sunt câteva dintre recomandările mele.

Natura în casă

Ideea unor plante în ghiveci sau a unor terarii cu plante care se îngrijesc foarte ușor mi se pare una interesantă. La Greenarium veți găsi inclusiv globuri cu plante. 

Pentru cineva care folosește mult telefonul…

Telefonul este a doua mână dreaptă pentru cei mai mulți dintre noi. Veți fi surprinși câte accesorii puteți găsi pentru telefon, iar dacă vorbim despre Secret Santa genul acesta de cadou mi se pare ideal: se încadrează în buget mic, este util și nu foarte personal! Căști, ecran cu efect de lupă, lumină pentru selfie, mini-obiective pentru pasionații de foto, baterie externă, husă, selfie-stick, trepied, suport auto. Trebuie doar să țineți cont de modelul telefonului, să fiți siguri că se va potrivi.

Alte cadouri clasice sau amuzante

Pe lângă cadourile clasice mai sunt cele utile sau haioase pe care le puteți cumpăra de pe site-uri ca Giftology.ro – Știința cadourilor inteligente.
Iar pe lână cele haioase mai există codourile sub formă de activități sau experiențe ca cele de la Activități Cadou. Sunt  pentru bugete mai mari și persoane mai apropiate.

Sfaturi importante: atunci când cunoști foarte persoana căreia trebuie îi iei cadou, ghidează-te după preferințele ei, caută să personalizezi cadoul. Dacă vorbim de Secret Santa între colegii de birou, nu face diferențe mari, nu suplimenta prea mult bugetul față de ce s-a convenit, ar fi neplăcut față de restul colegilor.

Îți recomand să citești și 7 răspunsuri la cele mai comune întrebări despre bunele maniere sau Cum răspunzi politicos întrebărilor indiscrete , dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de Bonton.

Te invit să mă urmărești și pe Facebook, Youtube sau Instagram.

Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

5 Comments

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!