secret santa cadou

Cadouri inspirate cu buget redus, pentru Secret Santa

Ca în cazul oricărui obicei împrumutat prea ușor de afară, am fost reticentă când am participat prima dată la Secret Santa, împreună cu colegii. Însă ideea s-a dovedit a fi foarte simpatică și amuzantă, așa că mai nou am devenit fana lui Secret Santa. Totuși el vine și cu mici bătăi de cap, pentru că în bugetul de cel mult 50 de lei – probabil cel mai comun buget –  e greu să găsești ceva util, frumos și potrivit. Și pentru că am cercetat bine acest aspect, m-am gândit să beneficiați și voi de mica mea expertiză.

Pentru un coleg care conduce

Recomandarea aceasta este din experiență proprie. Unul dintre cele mai utile lucruri pe care mi le-am cumpărat vreodată, ca șofer, este acest suport universal de telefon a cărui prindere se atașează în orificiul de ventilație. Lipește foarte bine, rezistă mult timp și costă puțin. L-am mai găsit acum disponibil online doar la F64.

Suport universal auto – 47 lei

Eu folosesc acest produs de mulți ani dar am remarcat că între timp a apărut ceva și mai interesant: suportul magnetic, iar bugetul e tot pe acolo. Nu l-am încercat, dar dacă aș cumpăra astăzi, i-aș da o șansă (eu, ca să mă încadrez în bugetul promis, vi-l propun pe cel de mai jos, dar sunt și variante mai scumpe).

Suport auto universal magnetic, rotativ la 360 – 49,90 lei

Pentru cineva care călătorește mult

Un alt obiect care s-a dovedit una dintre cele mai bune achiziții pe care le-am făcut, este o geantă de voiaj pentru cosmetice. Mă refer la un model anume însă, pentru că există foarte multe care nu sunt de mare folos. Eu am una de la un producător elvețian, exrem de bine compartimentată, se poate agăța și e foarte rezistentă – o folosesc de 5 ani și e ca nouă. Nu am văzut exact același lucru pe nicăieri la noi și nici nu s-ar fi încadrat în buget, așa că am ales cel mai apropiat model pe care l-am găsit online și care – pentru că în acest moment este redus – se și încadrează în bugetul de 50 de lei.

Geantă de cosmetice pentru voiaj, Lamonza – 45,16 lei

Ce e extraordinar la tipul ăsta de gentuță e că o poți umple cu produse de călătorie: de la pastă de dinți, periuță, la demachiante și creme (cele în recipiente mici, special destinate călătoriilor), iar în momentul în care se anunță o plecare, pui direct gentuța în bagaj, fără să mai stai să strângi tot ce îți trebuie. Iar odată ajuns la destinație tot ce trebuie să faci e să cauți un loc în care să o agăți și ai totul la dispoziție.

Pentru cineva care folosește mult telefonul…

O baterie externă e cadoul ideal! Aici, însă, permiteți-mi să vă avertizez că deși găsiți acumulatori externi și în bugetul de 50 de lei, e mai greu să întrunească toate calitățile: de capacitate mare, calitativ și ușor! Dacă ținem cu dinții de buget, există varianta de mai jos, de 10.000 mAh și 278 de grame care e la preț redus pe Emag și costă acum 49,99 lei.

Dar ceea ce folosesc și recomand cu adevărat, e puțin peste buget. Este vorba de acumulatorul Asus ZenPower 10050mAh (o capacitate foarte mare pentru dimensiunea lui), care se încarcă mai repede decât alte baterii externe și are doar 215 grame, ceea ce înseamnă că încape într-un buzunar și e mai mult decât acceptabil și pentru geanta unui femei.

Asus ZenPower, cel mai mic preț la care l-am găsit este 89 de lei.

Un cadou universal și de sezon

Indiferent că e o fată sau un băiat, că știi mai multe sau mai puține despre el, șosetele haioase sunt o idee foarte bună de cadou. Iar dacă se întâmplă să știi că omul are un cățel, o pisică, că îi plac pinguinii sau mai știu eu ce, alege un model corespunzător. Dacă nu, foarte potrivite sunt și cele cu motive de sărbători.

Sosete haioase de la Bonami – 31 de lei perechea.

Pentru un coleg căruia doriți să îi înveseliți biroul sau casa

Sunt absolut fascinată de autocolantele care pot schimba imediat fața unui perete alb. Mi se par un cadou forte potrivit pentru birou sau casă și sunt destul de multe pe care le găsiți și în bugetul de 50 de lei. Favoritele mele sunt cele cu efect 3D.

Autocolante cu efect 3D de la Bonami, 39 de lei.

Cadouri cu care nu poți da greș

Mă rog, poți să dai greș dacă trebuie să îi iei un cadou unui coleg de la un alt departament, pe care cu greu îl recunoști când îl întâlnești prin clădire. Dar dacă ai o vagă idee despre om, o carte și o ciocolată bună sunt cadouri nemuritoare. Din acest punct de vedere Cărturești este varianta ideală de unde poți alege.

La același capitol de cadouri cu care nu poți da greș, pe mine cafeaua și ceaiul mă scot din orice încurcătură. Ce înseamnă o cafea bună sau care sunt cele mai importante sortimente de ceai, găsiți deja pe blog. Este bine să aveți o idee înainte de a alege. Cafeaua adevărată nu este ieftină, dar vă recomand să cumpărați mai bine o cantitate mai mică la o calitate bună, decât invers. Locul ideal de unde puteți alege un sortiment de cafea sau ceai, sau chiar cadouri, cești, ceainice, este artaceaiului.ro. Se comandă online (ca de altfel toate recomadările mele, pentru că eu sunt o fană a cumpărăturilor online), iar transportul este gratuit la comenzi de peste 79 de lei.

Pentru colege chic

E un cadou despre care trebuie să știi sigur că e bine primit. Eu sunt o mare iubitoare de cercei, îi port zi de zi și nicio altă bijuterie nu mă fascinează la fel de mult. Și poți găsi o pereche drăguță de cercei și până în 50 de lei. Iată câteva exemple:

Cercei inimioare bleu din argint si cristale 45.00 lei / Cercei cu perle roz si floricele stralucitoare 47.00 lei – LaFemmeCoquette

Atenție mare la ce poartă de obicei persoana: cercei mari, mici, lungi, scurți, aurii, argintii? E important să aveți aceste indicii.

Alte cadouri clasice sau amuzante

La această listă se pot adăuga cadourile clasice în astfel de situații: căni, ceai, ciocolată – recomand de la Cărturești care le și livrează împachetate de cadou și transportul e gratuit pentru comenzi de peste 75 de lei. Sau cadouri utile sau haioase pe care le puteți cumpăra de pe site-uri ca Giftology.ro – Știința cadourilor inteligente sau Cadouridiversity.ro.

Sfaturi importante: atunci când îți cunoști foarte bine colegul căruia trebuie să îi iei cadou, ghidează-te după preferințele lui, caută să personalizezi cadoul. Nu face diferențe mari, nu suplimenta prea mult bugetul față de ce s-a convenit, ar fi neplăcut față de restul colegilor sau prietenilor, după caz.

Îți recomand să citești și 7 răspunsuri la cele mai comune întrebări despre bunele maniere sau Cum răspunzi politicos întrebărilor indiscrete , dar și să te abonezi la postări pentru alte povești de bonton.2 Comments

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!