Cadouri inspirate pentru Crăciun și Secret Santa

Cel mai probabil nu este primul, poate nici ultimul articol cu idei de cadouri pe care îl citești. Dar niciodată nu sunt prea multe sugestii pentru darurile perfecte, nu? Înainte de orice, am trei lucruri să îți spun: 1. sărbătorile sunt foarte aproape! 2. aglomerația din magazine pe mine mă îndepărtează cumva de spiritul Crăciunului (ai citit 7 reguli de bun-simț la supermarket?) astfel că shopping-ul online a devenit preferatul meu și majoritatea ideilor cu care vin sunt la un click distanță 3. cu siguranță vei găsi în acest articol câteva idei diferite față de ce ai citit până acum. Te invit să ai răbdare să le descoperi!

Decorațiuni de Crăciun

Dacă găsiți unele haioase sau deosebite, decorațiunile de Crăciun sunt la îndemână. De câțiva ani mă încântă colecția de la Jysk, de unde puteți comanda și online. Moși, sfeșnice, lumânări, lămpi de toate felurile, fețe de masă, brăduți sau scene de Crăciun, unele un pic peste bugetul de 50 de lei. Dar aveți de unde alege.

Bunătăți cu care nu poți da greș

Eu am cucerit multe inimi sau… papile gustative cu cadourile de la Art&Craft. Sunt potrivite pentru foarte multe situații și bugete și sunt de bun-gust la propriu și la figurat. De la nucile umplute sau cornulețele de casă, până la turta dulce, cutiuțe muzicale sau căni cu personaje din basmele românești. Este o gamă extrem de variată și e aproape imposibil să dai greș cu un astfel de cadou.

Personalizează

Așa cum am spus și cu alte ocazii, cred că atunci când ai un buget limitat și totuși vrei să faci un cadou memorabil, cea mai bună idee e ceva personalizat. O cană gravată, un tablou personalizat, un tricou cu un mesaj frumos, sau un calendar personalizat.

Ultimul cadou personalizat pe care l-am făcut a fost pentru tatăl meu, căruia i-am imprimat într-un tablou canvas o imagine cu o valoare sentimentală pentru noi. O fotografie făcută cu telefonul. Mai ales pentru cineva din familie cred că puteți face o surpriză plăcută. Eu am apelat cu succes la Tablouridecor.ro, la care am găsit nu doar prețuri foarte bune, dar și o livrare rapidă.

Este adevărat că pentru a personaliza trebuie să te organizezi mai din timp. Dacă ești pe ultima sută de metri cu cadoul poți apela la obiecte cu mesaje care i se potrivesc celui căruia îi dăruiești. Chiar și pentru amuzament, recomand această cană de la Bonami, pentru cei care au pisici sau una ceva mai dulce pentru iubitorii de urși panda. În fine, la ce urechi are, ar putea fi o altă pisică. :))

Colțul românesc

Și dacă tot am vorbit de cadouri românești și cu mesaj, anul trecut am făcut o serie de cadouri inspirate de la Colțul românesc. Inclusiv mie! Am un hanorac de la ei cu mesajul ”dor de ducă” și un tricou pe care scrie ”mândră”. Pe lângă acest gen produse, care mi se par foarte faine, găsiți și alte bunătăți românești.

Un cadou universal și de sezon

Indiferent că e o fată sau un băiat, că știi mai multe sau mai puține despre ea/el, șosetele haioase sunt o idee foarte bună de cadou. Iar dacă se întâmplă să știi că omul are un cățel, o pisică, că îi plac pinguinii sau mai știu eu ce, alege un model corespunzător. Și pentru că am aflat recent povestea fabricii românești de tradiție Ciserom, înființată în 1927, te invit să cauți produsele lor în hipermarketuri sau să comanzi online aici, ocazie cu care susții antreprenoriatul românesc.

Cicolata telegramă

Un alt cadou inedit mi se pare ciocolata – telegramă, cu un mesaj pe care îl poți personaliza. O poți comanda la Chocolissimo. De gustat nu am gustat vreuna să știu dacă e și gustoasă, dar în cazul acesta mesajul face tot farmecul.

Cadouri cu care nu poți da greș

Mă rog, poți să dai greș dacă trebuie să îi iei un cadou unui coleg de la un alt departament, pe care cu greu îl recunoști când îl întâlnești prin clădire. Dar dacă ai o vagă idee despre om, o carte și o ciocolată bună sunt cadouri nemuritoare. Din acest punct de vedere Cărturești este varianta ideală. Găsești cărți, ceai, cafea, ciocolată ceainice și ai livrare gratuită la comenzi online de peste 75 de lei.

La același capitol de cadouri cu care nu poți da greș, pe mine cafeaua și ceaiul mă scot din orice încurcătură. Ce înseamnă o cafea bună sau care sunt cele mai importante sortimente de ceai, găsiți deja pe blog. Este bine să aveți o idee înainte de a alege. Cafeaua adevărată nu este ieftină, dar vă recomand să cumpărați mai bine o cantitate mai mică la o calitate bună, decât invers. O altă variantă de unde puteți alege un sortiment de cafea sau ceai, sau chiar cadouri, cești, ceainice, este artaceaiului.ro. Se comandă online (eu sunt o fană a cumpărăturilor online), iar transportul este gratuit la comenzi de peste 95 de lei.

Pentru cineva care folosește mult telefonul…

O baterie externă e cadoul ideal! Aici, însă, permiteți-mi să vă avertizez că deși găsiți acumulatori externi și în bugetul de 50 de lei, e mai greu să întrunească toate calitățile: de capacitate mare, calitativ și ușor! Dacă ținem cu dinții de buget, există varianta de mai jos, un acumulator decent de 10.000 mAh cu 2 porturi USB care e la preț redus pe Emag și costă acum 59,00 lei.

Dar mai nou au apărut acumulatorii externi care au și încărcare wireless. Sunt peste un buget de Secret Santa de birou, dar pot fi o opțiune bună pentru cineva mai apropiat. Cel de mai jos are prețul la reducere de 189,98 lei.

Alte cadouri clasice sau amuzante

Pe lângă cadourile clasice mai sunt cele utile sau haioase pe care le puteți cumpăra de pe site-uri ca Giftology.ro – Știința cadourilor inteligente.

Sfaturi importante: atunci când cunoști foarte persoana căreia trebuie îi iei cadou, ghidează-te după preferințele ei, caută să personalizezi cadoul. Dacă vorbim de Secret Santa între colegii de birou, nu face diferențe mari, nu suplimenta prea mult bugetul față de ce s-a convenit, ar fi neplăcut față de restul colegilor.

Îți recomand să citești și 7 răspunsuri la cele mai comune întrebări despre bunele maniere sau Cum răspunzi politicos întrebărilor indiscrete , dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de Bonton.

Te invit să mă urmărești și pe Facebook, Youtube sau Instagram.

Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

5 Comments

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!