Booking.com
All inclusive sau apă plată

All inclusive sau apă plată

Două fete discută lângă mine. Despre o relație la început de drum și un ”el” care se comportă ciudat.
Una dintre ele spune: ”Dar l-ai întrebat dacă sunteți exclusivi?” …
Șoc! Când a apărut întrebarea asta?
Pe lângă greutatea de a întâlni omul care să-ți facă inima să tresalte, pe lângă toate problemele din lume, pe lângă toate golurile sufletești, rătăcirile, pe lângă tot ce ne smintește, îndrăgostiții de astăzi trebuie să se mai întrebe ceva… dacă sunt exclusivi. Dacă iubim așa, în general, sau alegem un chip particular. Dacă se îndrăgostesc exclusiv unul de altul sau mai încape cineva.
Sunt o fată de modă veche, dar de când îndrăgostiții mai au ochi pentru altcineva?
Eu cred că dacă întrebarea ”suntem într-o relație exclusivă?” devine necesară, acolo e multă îndoială și puțină dragoste. Cred că oamenii ar trebui să reînvețe EXCLUSIV să iubească din toată inima, din tot sufletul, fără minciuni și ocolișuri, fără egoism, fără adaosuri. Să nu mai facă din dragoste un joc de strategie și să nu mai fugă când își văd sufletul. Să știe că iubirea este INCLUSIV o responsabilitate față de sufletul celuilalt.
Sau cum spunea Părintele Necula: ”Avem toate șansele să fim fericiți, dacă reînvățăm că iubirea înseamnă un ”cine”, nu un ”ce”.

Așa cum știți, sunt un om al echilibrului. Însă recent am realizat că noi confundăm echilibrul cu jumătățile de măsură. Nu mai credem în nimic cu toată inima, nu ne mai dăruim complet, nu ne mai asumăm nimic până la capăt, ne pierdem în amabilități false și nu mai spunem adevărul. Alegem calea de mijloc. Care este foarte utilă în diplomație, în politică poate, dar niciodată în iubire. Să nu mă înțelegeți greșit, nu mă refer la compromisurile care sunt necesare într-o relație. Ele sunt cele care ajută doi oameni diferiți să funcționeze bine împreună pe termen lung. Dar ele sunt un fel de ”metodologie”, nu un fundament. Fundamentele sunt dragostea adevărată și respectul. Iar în privința asta nu există jumătăți de măsură: primești fie all inclusive, fie apă plată.

Îți recomand să citești 1500 de oameni dau toate sfaturile despre relații de care ai nevoie sau Și așa e viața pe pământ, dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de Bonton.

Te invit să urmărești călătoriile mele sau poveștile deosebite pe care le descopăr și pe contul de Instagram.

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

8 Comments

 • Mihaela

  10/09/2018 at 12:18

  Felicitari pentru abordare si sinceritate. Putini mai sunt cei din presa de astazi, indiferent ca este televiziune sau presa, care stiu sa capteze atentia cititorului asa cum o faceti Dvs., cel putin in ceea ce citesc pe blog. Imi doresc sa am parte sa continui sa va citesc indiferent de subiect, toate de pana acum mi-au facut placere si mi-au starnit interesul .

  Răspunde
 • Dorina

  09/09/2018 at 13:08

  All inclusive sau nimic,asa trebuie sa fie intr-o relatie sincera de dragoste.Altfel e doar o amagire continua si o lipsa de respect.
  Sentiment pe care il pretuiesc.

  Răspunde
 • Vulpita

  09/09/2018 at 12:24

  Esti minunata!
  Te citesc si te urmaresc de multa vreme la Digi si te stiu de si mai multa vreme, de cand, cu muuulti ani in urma, la o televiziune al carei nume nici nu il mai stiu, ai extras dintr- un bol biletul cu numele meu scris pe el si care ma facea castigatoarea unei sedinte foto la un studio profesional.
  Desi citesc cu mare drag articolele tale pe care le gasesc fara exceptie deosebit de interesante si evident bine muncite, articolul de astazi m-a scos, pur si simplu, din pasivitate si m-a indemnat sa-ti scriu.
  Felicitari pentru ceea ce faci! Continua-ti munca cu aceeasi pasiune totala pt ca faci o treaba minunata!

  Răspunde

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!