Booking.com
7 sfaturi pentru cumpărături inteligente, în perioada reducerilor

7 sfaturi pentru cumpărături inteligente, în perioada reducerilor

Cu ceva timp în urmă am învățat câteva principii de bază pentru cumpărături inteligente, care m-au ajutat să scap de sindromul ”am șifonierul plin, dar nimic de îmbrăcat”

De ajutor mi-a fost Dana Tacea, consilier vestimentar sau, personal shopper. Și tot de atunci, de câte ori am ocazia le povestesc mai departe. Pe scurt, am stabilit o paletă cromatică care mă ajută să combin ușor hainele, am adăugat în fiecare sezon câteva elemente care au adus o notă fresh în garderobă, am ales ca singurele accesorii pe care le port permanent, adică cerceii, să fie mai moderni și vizibili, nu mai păstrez haine pe care nu le port. Am învățat să cumpăr haine cu cap, cumpătat și inteligent. Am construit o garderobă funcțională și am scris despre povestea asta aici.

Dar cumpătarea mea este pusă în pericol în perioadele de reduceri, și ca mine, fac și alte prietene. Ca antidot, am apelat din nou la Dana Tacea și am stabilit împreună 7 sfaturi pentru cumpărături inteligente, în perioada reducerilor.

7 sfaturi pentru cumpărături inteligente, în perioada reducerilor cumpărături inteligente

1. Când alegem un produs, să calculăm costul per purtare. Degeaba e redus dacă voi purta piesa respectiva de 2 ori, devine mai ieftin să iau o piesă la preț întreg pe care să o port de zeci de ori.

2. Ține cont de ce ai deja acasă în garderobă și imaginează-ți câteva ținute în care să integrezi noul articol. Oricât ar fi de redusă o piesă, dacă rămâne în șifonier, nu te ajută.

3. Dacă avem anumite piese pe care le găsim greu, căci ne dorim o anumită croială, culoare, material, să căutăm în continuare până găsim piesa care ne trebuie. Nu renunțăm la vreun atribut, nu facem un compromis important legat de calitate, doar din motivul că am găsit ceva asemănător la un preț redus. Nu vom fi mulțumite pe deplin de haina respectivă și o vom purta rar.

4. Să umplem golurile din garderobă. Adica să evaluăm înainte, acasă, ce ne lipsește și să cumpărăm conștient, chiar dacă sunt reduceri.

5. Până acum am subliniat principiile unor cumpărături cumpătate. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să fim chiar așa de rigizi. La reduceri putem să mai facem o excepție și să ne dăm voie să experimentăm, pentru că micile nebunii ne vor costa mai puțin. Putem proba piese pe care nu le-am încercat niciodată, iar dacă luăm ceva ce nu este în mod obișnuit în stilul nostru, dacă mai târziu ne pierdem curajul și regretăm achiziția, cel puțin să nu fie o mare pagubă în buget.

6. Reducerile sunt momentul potrivit pentru a cumpăra ținute de ocazie, pentru că le purtăm rar și au un cost per purtare mare în general.

7. Același principiu se aplică și dacă ne dorim neapărat un produs al unei mărci de lux. Ne putem lua o piesă necesară și versatilă la care râvnim de mult, dintr-un magazin din care nu ne permitem în mod obișnuit.

Închei prin a vă încuraja să donați și să reciclați hainele care nu vă mai sunt de folos, pentru că moda este una dintre cele mai poluante industrii ale lumii!

Îţi recomand să citești și povestea De la ”nu am nimic de îmbrăcat” la o garderobă funcțională sau Unde ținem poșeta când luăm masa la restaurant?, dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de bonton.

Te invit să urmărești poveștile mele și pe FacebookYoutube sau Instagram.

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!