Booking.com
7 sfaturi despre cum să folosești umbrela elegant umbrela

7 sfaturi despre cum să folosești umbrela elegant

O să vi se pară poate că e prea mult să vorbim despre reguli de etichetă legate de umbrelă, dar vă asigur că sunt chestiuni foarte practice și, în plus, acest text poate concura pentru cel mai scurt articol de pe blog…

În cazul în care te prinde ploaia și ești destul de norocos să ai o umbrelă la tine, iată câteva sfaturi de Bonton:
1. Când două persoane trec una pe lângă cealaltă şi nu este loc suficient, persoana mai înaltă ridică umbrela pentru a evita ciocnirea. Dacă sunt de aceeași înălțime, atunci posesorul umbrelei mai mari, este cel care o ridică.
2. Eticheta spune că atunci când un domn și o doamnă merg sub aceeaşi umbrelă, ea va fi ținută de către domn (care, de obicei este şi mai înalt!).
3. Umbrela se deschide după ieșirea din clădire și se închide înainte de intrarea într-o încăpere.
4. În interior, dacă nu se poate lăsa într-un suport de umbrelă, se va pune în poziţie verticală cu vârful pe podea. Nu se scutură, nu se pune pe scaun.
5. În mijloacele de transport, pune umbrela pe podea lângă picioare pentru a nu ocupa un loc liber.
6. Dacă aștepți, de exemplu, într-o stație de autobuz care nu are o zonă acoperită și lângă tine este cineva care nu are umbrelă, nu e nimic rău să te oferi să împarți umbrela (dar sfatul acesta era valabil înaintea pandemiei).
7. Când ai umbrela închisă, întotdeauna ține-o cu vârful în jos, ca să nu rănești pe cineva.
Și pentru că ploaia ne face mai romantici și mai melancolici, închei cu o vorbă celebră care spune că cine crede că numai razele de soare aduc fericirea, nu a dansat niciodată în ploaie!

Îți recomand să citești și Unde ținem poșeta când luăm masa la restaurant? sau Cum răspunzi politicos întrebărilor indiscrete , să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de Bonton.

Te invit să mă urmărești și peFacebook, Youtube sau Instagram.

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

2 Comments

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!