Booking.com
7 reguli de aur când deschizi cadourile de Crăciun

7 reguli de aur când primești cadourile de Crăciun

Fie că sunt de la Moș Crăciun sau de la mama, de la un prieten drag sau de la logodnicul verișoarei pe care îl vezi pentru prima dată, există câteva mici gesturi de care este bine să ții cont atunci când primești și deschizi cadourile de Crăciun.

1. Cadoul se deschide cu toată lumea de față, dar mai ales de față cu persoana care l-a adus din partea lui Moș Crăciun. Înțelegeți voi ce vreau să zic. 🙂 Dacă suntem la o reuniune de familie sau cu mai mulți prieteni, cel mai frumos este să participăm cu toții la deschiderea cadourilor.

2. Dacă la momentul deschiderii cadourilor participă și copiii, aceștia vor fi lăsați să își deschidă cadourile primii. Când sunt mai mulți copii, părinții ar trebui să încerce să îi învețe să pornească joaca abia după ce toți ceilalți copiii au deschis cadourile. Fiecare trebuie să aibă momentul lui de atenție și bucurie.

3. Atunci când cadoul este însoțit de o felicitare, o scrisoare sau un mesaj, acestea se citesc înainte de a deschide cadoul.

4. Spune mulțumesc! Dacă se poate, cu entuziasm! Chiar dacă ai primit ceva care nu este chiar pe gustul tău, să spui un sincer mulțumesc nu este o minciună, nici măcar una de complezență. Pentru că indiferent dacă cel ce a dăruit “a nimerit” gusturile tale sau nu, ei bine, gestul chiar contează!

5. Nu îți arăta dezamăgirea când un cadou nu îți place! Cred că e mai ușor să fii politicos când o persoană care te cunoaște mai puțin nu a ales chiar ceva pe gustul tău. Dar când este vorba de cineva foarte apropiat ai pretenția că știe ce-ți place sau ce îți dorești. De aceea reacția ta poate fi mai nepotrivită. Nu trebuie să fii ipocrit și să țipi de bucurie (mai ales că riști să primești și altă dată un cadou nepotrivit). Dar dincolo de maniere, pe cei dragi, mai mult decât pe oricine, nu este cazul să-i rănești. Indiferent care a fost motivul alegerii, tratează totul cu glume, veselie, bucurie și cu îngăduință. Altele sunt lucrurile cu adevărat importante. Iar cel care dăruiește nu ar trebui să insiste să afle dacă îți place cu adevărat cadoul, asta se poate citi în reacții.

6. Cadourile duplicat… Poate nu vi s-a întâmplat, mie da! Eu și sora mea am cumpărat de un Crăciun, pentru întreaga familie, câte o periuță de dinți electrică. La final, aproape toți aveam câte două. Chiar dacă nu a fost o situație foarte inspirată, este un moment pe care îl vom povesti mult timp și de care am râs cu poftă. Dacă se întâmplă să primești același cadou de la două persoane, te sfătuiesc să tratezi situația cu mult umor. Și să adaugi faptul că, fiind ceva folositor, nu este niciodată în plus.

7. Nu întreba cât a costat sau de unde a fost cumpărat cadoul. Dacă ești foarte entuziasmat de ceea ce ai primit, e minunat! Însă nu întreba cât a costat sau de unde a fost cumpărat cadoul. Scump, ieftin, de la târgul de vechituri sau de la un magazin de lux, adus din țări străine sau comandat online, cadoul e un semn de prețuire. Cadoul e un efort pe care cineva l-a făcut pentru tine, în măsura în care a putut sau a simțit să facă. Este un gest de apreciat.

Vă doresc un Crăciun bogat, dar mai ales fericit!

Despre ce altceva mai trebuie să conțină cadou, ascultă aici, în povestea pe care am înregistrat-o pentru tine. Îți recomand să citești și cele 7 reguli ale musafirului bine crescut sau articolul despre sărutarea mâinii.

Te invit să urmărești călătoriile mele și pe Facebook, Youtube, Instagram @danagont.ro sau TikTok. Poți să te abonezi și la newsletter pentru a primi, din când în când, noutăți despre poveștile pe care le scriu.

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

3 Comments

  • MarianB

    23/12/2018 at 23:29

    Opinia mea în legătură cu articolul dumneavoastră am spus-o pe pagina de Facebook „Bonton” și nu mă voi repeta! 🙂
    Din pură curiozitate, care este părerea dumneavoastră în legătură cu o persoană ce despachetează cu grijă cadoul primit, având grijă să nu deterioreze ambalajul în care a fost oferit, opus cu cu cineva ce-l rupe pur și simplu??? 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!