Booking.com

7 reguli de aur când primești cadourile de Crăciun

Fie că sunt de la Moș Crăciun sau de la mama, de la un prieten drag sau de la logodnicul verișoarei pe care îl vezi pentru prima dată, există câteva mici gesturi de care este bine să ții cont atunci când primești și deschizi cadourile de Crăciun.
1. Cadoul se deschide cu toată lumea de față. Dacă nu suntem la reuniune de familie sau cu mai mulți prieteni, atunci se deschid cel puțin de față cu persoana care ni l-a dăruit.

2. Dacă la momentul deschiderii cadourilor participă și copiii, aceștia vor fi lăsați să își deschidă cadourile primii. Când sunt mai mulți copii, părinții ar trebui să încerce să îi învețe să aștepte până când și ceilalți copiii au deschis cadourile, înainte să înceapă joaca. Fiecare trebuie să aibă momentul lui de atenție și bucurie.

3. Atunci când cadoul este însoțit de o felicitare, o scrisoare sau un mesaj, acestea se citesc înainte de a deschide cadoul.

4. Spune mulțumesc! Dacă se poate, cu entuziasm! Chiar dacă ai primit ceva care nu este chiar pe gustul tău, să spui un sincer mulțumesc nu este o minciună, nici măcar una de complezență. Pentru că indiferent dacă cel ce a dăruit “a nimerit” gusturile tale sau nu, ei bine, gestul chiar contează!

5. Nu îți arăta dezamăgirea când un cadou nu îți place! Cred că e mai ușor să fii politicos când o persoană care te cunoaște mai puțin nu a ales chiar ceva pe gustul tău. Dar când este vorba de cineva foarte apropiat ai pretenția că știe ce-ți place sau ce îți dorești. De aceea reacția ta poate fi mai nepotrivită. Nu trebuie să fii ipocrit și să țipi de bucurie (mai ales că riști să primești și altă dată un cadou nepotrivit). Dar dincolo de maniere, pe cei dragi, mai mult decât pe oricine, nu este cazul să-i rănești. Indiferent care a fost motivul alegerii, tratează totul cu glume, veselie, bucurie și cu îngăduință. Altele sunt lucrurile cu adevărat importante.

6. Cadourile duplicat… Poate nu vi s-a întâmplat, mie da! Ei și sora mea am cumpărat de un Crăciun, pentru întreaga familie, câte o periuță de dinți electrică. La final, aproape toți aveam câte două. Chiar dacă nu a fost o situație foarte inspirată, este un moment pe care îl vom povesti mult timp și de care am râs cu poftă. Dacă se întâmplă să primești același cadou de la două persoane, te sfătuiesc să tratezi situația cu mult umor. Și să adaugi faptul că, fiind ceva folositor, nu este niciodată în plus.

7. Nu întreba de unde a fost cumpărat cadoul. Dacă ești foarte entuziasmat de ceea ce ai primit, e minunat! Însă nu întreba de unde a fost cumpărat cadoul, pentru că asta înseamnă că vei putea afla și cât a costat.

Vă doresc un Crăciun bogat, dar mai ales fericit!

Îți recomand să citești și  Ce să nu faci la petrecerea companiei sau articolul despre sărutarea mâinii, dar și să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești de Bonton.

Urmărește poveștile mele în imagini și pe Youtube sau Instagram.

Dana Gonț este jurnalist de televiziune, om de comunicare și blogger pe teme de călătorii și o viață de bun-gust.

2 Comments

  • MarianB

    23/12/2018 at 23:29

    Opinia mea în legătură cu articolul dumneavoastră am spus-o pe pagina de Facebook „Bonton” și nu mă voi repeta! 🙂
    Din pură curiozitate, care este părerea dumneavoastră în legătură cu o persoană ce despachetează cu grijă cadoul primit, având grijă să nu deterioreze ambalajul în care a fost oferit, opus cu cu cineva ce-l rupe pur și simplu??? 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!