Booking.com
Pisici celebre și bogate most-popular-cats-lil-bub-2

5 pisici bogate și celebre

Dacă se întreabă cineva de ce aş scrie eu despre pisici, nu voi argumenta prea mult, e foarte simplu. Pentru orice „sclav” de pisici, printre care, recunosc, mă număr și eu, universul felin este cel mai interesant obiect de studiu. Și da, sunt de părere că nu există stăpâni de pisici. Mâţele au inventat răsfăţul pe lumea asta, sunt mereu surprinzătoare, adorabile, inteligente, au personalitate şi sunt cu siguranţă reginele neîncoronate ale internetului. De altfel, veţi descoperi în acest articol că unele dintre ele câştigă mai mult din online, decât cei mai mulţi dintre noi într-o viaţă…

Pisici celebre și bogate Grumpy Cat Grumpy Cat

1. Grumpy Cat (pisica morocănoasă)

A fost probabil cea mai „virală” pisică. Primul ei filmuleţ pe Youtube are aproape 20 de milioane de vizualizări. Și acesta a fost doar începutul. Felina a murit în mai 2019, dar este o vedetă incontestabilă. A avut propriul manager, conturi de Youtube, Facebook și Twitter, cont de Instagram cu aproape 2 milioane de followeri, a apărut într-un documentar premiat în 2013 şi în cele mai cunoscute show-uri de televiziune din Statele Unite.

Grumpy a apărut în Times, Forbes și pe copertele Wall Street Journal și New York Magazine. Mai mult, felina avea propia colecţie de tricouri şi și-a împrumutat fața morocănoasă pentru o serie de alte produse precum: jucării de pluș, căni sau semne de carte.

În 2013, cartea „A Grumpy Book”, în care mâţa este personajul principal, a fost bestseller în Statele Unite, iar în 2014 „autoarea” a apărut pe marile ecrane în filmul „Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever”.

Grumpy Cat şi-a făcut proprietarii atât de bogaţi încât aceștia nu au mai avut altă grijă decât… de comoara lor felină.

Pisici celebre și bogate colaj-pisici Lil Bub, Venus, Sam the Cat și Garfi

Însă în lumea vedetelor feline este o concurenţă serioasă. Pisici mai tinere, precum vedeta americană Lil Bub (cu aproape 3 milioane de fani pe Facebook), Venus (felina cu două fețe), Sam the Cat (motanul cu sprâncene) sau Garfi (cea mai nervoasă pisică din lume) devin din ce în ce mai populare pe internet.

2. Larry, motanul „angajat” ca Chief Mouser la Cabinetul Primului Ministru Britanic

Pisici celebre și bogate larry_chief_mouser Larry the cat

Are 11 ani şi este în funcţie din 2011, când a fost adoptat de la un adăpost de animale. Larry are acum cont de Twitter şi se bucură de atenţia celor mai importante publicaţii britanice (ca The Telegraph sau The Guardian). Dar întâmpină şi probleme cu alte feline cu funcţii diplomatice, cum ar fi Palmerston, Chief Mouser la Ministerul de Externe. Cu ceva timp în urmă întâlnirea dintre cei doi s-a lăsat cu o bătaie serioasă, în urma căreia Larry a avut nevoie chiar de îngrijiri medicale. Iar când nu se întâlnesc, nu uită să îşi arunce ironii pe conturile de socializare.

3. Tommaso, motanul cu cea mai mare moştenire

Pisici celebre și bogate tommaso Tommaso

Maria Assunta, o femeie de afaceri din Italia, a reușit să adune 10 milioane de euro, până la venerabila vârstă de 94 de ani, când a și murit. Și, probabil spre mirarea generală, a lăsat întreaga agoniseală… motanului Tommasino. El este proprietarul unui conac elegant la periferia Romei, deţine două apartamente, la Roma și Milano, şi o proprietate în Calabria, în Sudul Italiei. Pentru că felinele nu pot fi recunoscute ca moştenitori legali în Italia, femeia a desemnat un administrator al averii sale. Singura condiție: banii să fie folosiți spre bunăstarea pisicii.

Tommasino a detronat recordul de avere deţinut de Blackie, ultima dintre cele 15 pisici ale excentricului milionar Ben Rea.

Din păcate însă, pisicile nu deţin supremaţia la capitolul moşteniri. Gunther, un ciobănesc alsacian, a devenit, după moartea stăpânei sale, cel mai bogat câine din lume. Contesa Karlotta Libenstein din Germania i-a lăsat pe labe o avere estimată la 372 de milioane de dolari…

4. Towser, motanul cu statuie

Pisici celebre și bogate towser-statuie Statuia lui Towser

Towser este considerat cel mai mare vânător din istoria pisicească. Proprietarii săi au inventariat 28,899 de şoareci capturați în cei 24 de ani de carieră, la care s-ar adăuga şi alte nefericite vietăţi. Towser a aparţinut distileriei Glenturret din Marea Britanie, unde acum are o binemeritată statuie.

Pisici celebre și bogate foto: fraserband.co.uk foto: fraserband.co.uk

Doi alţi tineri motani au fost adoptaţi între timp pentru a continua munca lui Towser.

5. Missy, pisica mea

Pisici celebre și bogate eusimissy Missy și eu

Ea nu este bogată, nici celebră, dar a insistat să intre în articolul ăsta. Cine a putut să-i zică nu? 🙂

author avatar
Dana Gonț Jurnalist, blogger de călătorii
Jurnalist de televiziune cu peste 20 ani experiență (B1TV, Digi24, Prima Tv), blogger de călătorii și specialist în comunicare și promovare turistică. Dacă apreciezi ce scriu, te rog susține această activitate cu o donație către Asociația Bonton pentru Oameni și Cultură, Cont IBAN RO78BTRLRONCRT0CQ6938301, CIF 48710592. Găsești datele și pe asociatiabonton.ro

2 Comments

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!