Pisici bogate și celebre

Din cele peste 500 de milioane de feline de pe glob, câteva sunt cu adevărat celebre și bogate. Mărturisesc, de la bun început, că fac parte din categoria iubitorilor de pisici. Cred că mâţele au inventat răsfăţul pe lumea asta, sunt mereu surprinzătoare, adorabile, inteligente, au personalitate şi sunt cu siguranţă reginele neîncoronate ale internetului. De altfel, veţi descoperi în acest articol că unele dintre ele câştigă mai mult din online, decât cei mai mulţi dintre noi într-o viaţă…

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

Deși scris cu ceva timp în urmă, articolul acesta a avut nevoie de o actualizare (februarie 2019) pentru că, între timp, după moartea lui Karl Lagerfled, pisica lui, Choupette a ”pus lăbuțele”, în calitate de moștenitoare, pe o mare parte a averii designerului (estimată la 200 de milioane de euro). Felina nu era săracă nici înainte, avea aproximativ 3 milioane de euro câștigați din campaniile în care a apărut.

Choupette este o birmaneză adoptată și făcută celebră de Karl Lagerfled, care o considera o ființă cu totul specială. Și-a început ”cariera” de model în 2012 când a apărut pe coperta revistei Vogue alături de Laetitia Casta. Doi ani mai târziu ”a publicat” cartea ”Choupette: The Private Life of a High Flying Fashion Cat”.  Nu am avut curiozitatea să o citesc, dar cartea conține, se pare, sfaturi de frumusețe, modă și viață sănătoasă pentru o felină care trăiește… ca ea. Puțin probabil să mai existe altele, Choupette are bodyguard, două menajere și un bucătar propriu. Designerul o lua peste tot cu el, călătorea cu avionul particular și lua cina în farfurii din setul de argintărie.
Ca orice model, Choupette se descurcă bine și pe rețelele de socializare. Are aproape 300.000 de urmăritori pe Istagram.

Grumpy Cat Grumpy Cat

Grumpy Cat (pisica morocănoasă), este probabil cea mai „virală” pisică. Primul ei filmuleţ pe Youtube are peste 21 de milioane de vizualizări. Și a fost doar începutul. Felina are acum propriul manager, conturi de Youtube, Facebook și Twitter, cont de Instagram cu aproape 2,5 milioane de followeri, a apărut într-un documentar premiat în 2013 şi în cele mai cunoscute show-uri de televiziune din Statele Unite.

Grumpy este imaginea unui brand de mâncare de pisici. A apărut în Times, Forbes și pe copertele Wall Street Journal și New York Magazine. Mai mult, felina are propria colecţie de tricouri şi și-a împrumutat fața morocănoasă pentru o serie de alte produse precum: jucării de pluș, căni sau semne de carte.

În 2013, cartea „A Grumpy Book”, în care mâţa este personajul principal, a fost bestseller în Statele Unite, iar în 2014 „autoarea” a apărut pe marile ecrane în filmul „Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever”.

Deşi nu sunt cunoscute cu exactitate veniturile pe care le generează, Grumpy Cat şi-a făcut proprietarii atât de bogaţi încât nu trebuie să mai aibă altă grijă decât… această comoară felină.

colaj-pisici Lil Bub, Venus, Sam the Cat și Garfi

Însă lui Grumpy Cat i se înfoaie coada când vede concurenţa, care vine puternic din spate. Pisici mai tinere, precum vedeta americană Lil Bub (cu aproape 3 milioane de fani pe Facebook), Venus (felina cu două fețe), Sam the Cat (motanul cu sprâncene) sau Garfi (cea mai nervoasă pisică din lume) devin din ce în ce mai populare pe internet.

Larry, motanul „angajat” ca Chief Mouser la Cabinetul Primului Ministru Britanic

larry_chief_mouser Larry the cat

Are 13 ani şi este în funcţie din 2011, când a fost adoptat de la un adăpost de animale. Larry are acum cont de Twitter şi se bucură de atenţia celor mai importante publicaţii britanice (ca The Telegraph sau The Guardian). Dar întâmpină şi probleme cu alte feline cu funcţii diplomatice, cum ar fi Palmerston, Chief Mouser la Ministerul de Externe. Cu ceva timp în urmă întâlnirea dintre cei doi s-a lăsat cu o bătaie serioasă, în urma căreia Larry a avut nevoie chiar de îngrijiri medicale. Iar când nu se întâlnesc, nu uită să îşi arunce ironii pe conturile de socializare.

Tommaso, motanul care avea cea mai mare moştenire, înainte de Choupette

tommaso Tommaso

Maria Assunta, o femeie de afaceri din Italia, a reușit să adune 10 milioane de euro, până la venerabila vârstă de 94 de ani, când a și murit. Și, probabil spre mirarea generală, a lăsat întreaga agoniseală… motanului Tommasino. El este proprietarul unui conac elegant la periferia Romei, deţine două apartamente, la Roma și Milano, şi o proprietate în Calabria, în Sudul Italiei. Pentru că felinele nu pot fi recunoscute ca moştenitori legali în Italia, femeia a desemnat un administrator al averii sale. Singura condiție: banii să fie folosiți spre bunăstarea pisicii.

Tommasino a detronat recordul de avere deţinut de Blackie, ultima dintre cele 15 pisici ale excentricului milionar Ben Rea.

Din păcate însă, pisicile nu deţin supremaţia la capitolul moşteniri. Gunther, un ciobănesc alsacian, a devenit, după moartea stăpânei sale, cel mai bogat câine din lume. Contesa Karlotta Libenstein din Germania i-a lăsat pe labe o avere estimată la 372 de milioane de dolari…

Towser, motanul cu statuie

towser-statuie Statuia lui Towser

Towser este considerat cel mai mare vânător din istoria pisicească. Proprietarii săi au inventariat 28,899 de şoareci capturați în cei 24 de ani de carieră, la care s-ar adăuga şi alte nefericite vietăţi. Towser a aparţinut distileriei Glenturret din Marea Britanie, unde acum are o binemeritată statuie.

foto: fraserband.co.uk foto: fraserband.co.uk

Doi alţi tineri motani au fost adoptaţi între timp pentru a continua munca lui Towser.

Missy și Mousse, pisicile mele

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dana Gonţ (@danagont.ro) on

Missy și Mousse, pisicile mele, nu sunt nici bogate, nici celebre. Au mai strâns ele uneori câteva like-uri pe contul meu de Instagram, dar adevărul este că le-am introdus în articolul ăsta… pe pile. 🙂
Îţi recomand să citeşti și  Confesiunile unei uituce sau Omul care a pus zâmbetul pe fața lumii, dar şi să te abonezi la newsletter pentru mai multe povești.
Te invit să urmărești călătoriile mele sau locurile deosebite pe care le descopăr și pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
1

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!