sofa-1363623_1280

7 Idei de a schimba lumea… de pe canapea

Pe 13 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Bunătății. N-ai știut despre asta? Ei bine ştii acum şi nu ai nicio scuză să lipseşti de la petrecere. Te întrebi cum se „sărbătoreşte” bunătatea? Cum poţi face ceva concret când până acum nici măcar nu ştiai că există această sărbătoare? Care, sincer vorbind, pe tine te-a prins foarte ocupat stând pe canapea? Întrebări excelente! Pentru a te ajuta să îţi activezi bunătatea iată 7 moduri de a salva lumea, fără să te îndepărtezi prea mult de canapea. 🙂

1. Ai grijă de tine

Nu poţi salva lumea dacă nu ai grijă mai întâi de tine. O sugestie bună ar fi să faci o baie fierbinte cu spumă şi uleiuri esenţiale, dar asta ar însemna să te dai jos de pe canapea, aşa că renunţăm. În loc de asta poţi să intri pe futureme.org şi să îţi scrii o scrisoare. Serios, să scrii o scrisoare pentru tine din viitor. Alege-ți o dată în viitor… peste o săptămână, o lună, chiar și zece ani și scrie o notă încurajatoare. Site-ul îţi va trimite scrisoarea la data specificată.

2. Scrie cuiva o scrisoare de recunoştinţă

Acest lucru poate să ţi se pară o sarcină dificilă, deoarece nimeni nu mai scrie scrisori. Hai să facem să fie uşor! Lasă stiloul și hârtia! Ia propoziția de mai jos, completează spațiile libere, apoi trimite-o unui prieten pe Facebook 🙂

“Sunt atât de bucuros (bucuroasă) că eşti ________. De fiecare dată când mă gândesc la tine simt că ________. Poate că nu ştii, dar întotdeauna am admirat la tine ___________ . M-am gândit să îţi spun asta pentru că ___________. Vreau dor să ştii că ai în mine un prieten şi un admirator şi că te apreciez foarte mult!

3. Donează ceva

Intră pe site-ul organizaţiei tale favorite şi donează nişte bani. Nu ai o organizaţie favorită? Gândeşte-te la o cauză pe care vrei să o susţii şi caută informații (îţi pot recomanda platforma Galantom de unde îţi poţi alege cauze diverse sau îți pot oferi câteva exemple de organizaţii pe care le cunosc: Fundaţia Pact, CeRe, Hope & Homes for Children, Free Miorița, Fundația Principesa Margareta sau Fundaţia Fara).

Când ai terminat sau dacă ai sărit peste acest pas pentru că eşti în ziua de dinaintea salariului, intră pe freerice.com unde poţi să te joci dând răspunsuri la diverse întrebări de cultură generală (sunt chestiuni de bază, dar în limba engleză). Pentru fiecare răspuns corect al tău ei donează 10 boabe de grâu pentru oamenii care trăiesc în zonele afectate de foamete. Un mod simplu de a oferi o pâine unei persoane pe care nici nu ai cunoscut-o. Eşti minunat!

4. Comandă flori pentru cineva

Dacă stai pe canapea citind acest blog, eşti deja pe net. În acest caz, gândeşte-te la cineva care merită un buchet de flori chiar acum, de preferință cineva care rareori le şi primește. Poți face asta online de exemplu la Florăria Magnolia care livrează online oriunde în lume! Cu câteva click-uri ești deja un erou!

foto: Magnolia.ro

foto: Magnolia.ro

5. Trimite un gând bun

Din fericire, nu va trebui să ajungi foarte departe de canapea, trebuie doar să iei telefonul în mână. Scuze pentru deranj. E foarte simplu şi rapid. Alege o persoană (sau mai multe dacă vrei) şi trimite-i un mesaj care să o bucure! Iată câteva exemple:

“Mamă, eşti cea mai bună mamă din toate timpurile!” (traducere: eşti minunată şi te iubesc)

“Gabi, ştiu că ai avut nişte zile grele, sper că azi eşti bine… sau măcar nu la fel de rău ca ieri.” 

”Iulia, îți mulțumesc pentru răbdarea pe care ai avut-o cu mine! Am învățat mult de la tine!”

6. Reciclează

Nici o listă care pretinde că salvează lumea nu ar fi completă fără a menţiona reciclarea. Toţi ştim că e importantă. Așa că după ce termini de băut din cutia de suc, pune-o separat la gunoi. Ai putea chiar să îți faci canapeaua mai confortabilă, cu un mic proiect de reciclare care cere puțină îndemânare. Ce zici de reciclarea unui pulover vechi din dulap? Sigur ai unul pe care l-ai pătat, dar nu te înduri să îl arunci… Poți afla din acest tutorial cum faci dintr-un pulover o față de pernă! Magie!

7. Inspiră-i și pe alții să sărbătorească Ziua Bunătății! De exemplu cu un share al acestui articol, dacă ți-a plăcut! Eu sigur m-aș bucura 🙂

 ***

Acesta este un articol tradus, completat și adaptat după o scriere a lui Brooke Jones, vicepreședinta Fundației The Random Acts of Kindness, o organizație care promovează Ziua Mondială a Bunătății. Brooke a fost atât de drăguță încât mi-a permis să îl public la categoria Invitați. Aici găsiți varianta originală, în limba engleză. Happy Kindness Day!  

Save

Save

4 Comments

Lasă un răspuns